Veera Pajulahti

Perustiedot

s. 1978, Helsinki
Kuvataiteilija

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +35844 355 2745
Näytä biografia

Ajankohtaista

Seuraavaksi
Take Away, Galleria Johan S.
13.5.-12.6.2015
Avajaiset 12.5 klo 17-19

Outo Onni, Kuhmalahden Taidepappilan kesänäyttely, 28.6. - 2.8.2015
Avajaiset 27.6 klo 14-18.
Behind the Curtain, Galleria Johan S, Helsinki 11.3.- 29.3. 2015


Galleria Emil, Tampere
9.1. - 1.2.2015
yhteisnäyttely

Bio

Veera Pajulahden abstraktit akryylimaalaukset näyttävät toisaalta ajattomilta tutkielmilta, sellaisilta kuin taidehistoria on meille näyttänyt ja joiden katsomiseen se on opettanut. Sellaisilta, joiden myötä voimme uppoutua olemaan teoksen kanssa, antaa niiden kietoutua auki hiljaisen kontemplaation myötä, kohdistamalla tietoisuutemme meditatiivisesti niiden väreihin, rytmeihin ja sieltä täältä esiin välähtäviin kiinnostaviin aksentteihin.

Toisaalta Pajulahden maalaukset ovat täysin tätä päivää, julkisten päiviysten ja tarkkaan harkittujen profiilien, esiintymisen, brändäämisen, väärien identiteettien, piiloutumisenkin maailmaa. Ne eivät kuitenkaan ole kerronnallisia, ne eivät paljasta todellisuutemme ympärille ja sekaan syntyneitä rakenteita, eivät esitä väitelauseita siitä, minkälaiseksi todellisuutemme on muotoutunut. Pikemminkin ne näyttävät omalla kerroksellisuudellaan maailman kerroksellisuuden: piilottamisen, harsoutumisen, osittaisen näkymisen, esiin vilahtamisen ja uudelleen jonnekin syvemmälle vaipumisen.

Pajulahti maalaa kuten ihminen elää. Rationaalisuus, tarkka harkinta tuottaa omat kerroksensa. Intuitio - kuten varmaan sattumakin - muuttaa suunnitelmia, vie asioita toiseen suuntaan. Syntyy kudos, joka ei ole enää purettavissa osiinsa tai syntyprosessiinsa. Syntyy maalaus.

Otso Kantokorpi
taidekriitikko