Viggo Wallensköld

Perustiedot

s. 1969, Porvoo
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Tampere

Yhteystiedot

Oma esittely

Ajattelen usein maalauksiani kertomusten osina. Ne ovat tavallaan välähdyksiä toisesta todellisuudesta, joka on kuvitteellinen, mutta sisältää myös viitteitä omiin kokemuksiini. Maalaaminen on minulle ajatusten näkyväksi tekemistä. Työskentely alkaa tavallisesti piirtämällä, jolloin ajatukset muotoutuvat ja työskentelyn kuluessa kasvavat ja kehittyvät. Parhaimmillaan työskentelyprosessi on kuin seikkailu.

Aiheeni syntyvät mielikuvituksesta ja intuitiosta. Maalaukset rakentuvat vähitellen niiden kanssa elämällä. Minulle on hyvin tärkeää pystyä eläytymään aiheisiini. Kuvaan usein henkilöitä, jotka elävät omassa rajoitetussa maailmassaan. Se on kuitenkin heille todellisin maailma. Maalausteni henkilöt eivät ole omakuviani, mutta tunnetasolla heillä on yhteisiä piirteitä itseni kanssa.

Koen usein kuvaavani perusasioita ihmisyydestä. Maalauksissani esiintyy samanaikaisesti ristiriitaisuutta ja rauhaa. Henkilöhahmoni ovat yksinäisiä, mutta tavallaan he ovat omassa maailmassaan myös tasapainoisia, jopa onnellisia.

Maalaus on kokonaisuus, jossa alkuperäinen aihe on yksi osatekijä, mutta jossa yhtä tärkeitä asioita ovat värimaailman ja pinnanjakojen luomat jännitteet. Minulle maalaukset ovat loppujen lopuksi mysteereitä, joita on hyvin vaikea selittää.
Näytä biografia

Bio

Viggo Wallensköld on suomalainen kuvataiteilija. Hän on syntynyt Porvoossa vuonna 1969. Hän opiskeli taidehistoriaa Helsingin Yliopistossa vuosina 1988-90 ja kuvataidetta Kuvataideakatemiassa 1990-95 ja valmistui kuvataiteen maisteriksi 1995. Viggo Wallensköldin pääasialliset työskentelytekniikat ovat öljymaalaus, akryylimaalaus ja piirustus. Hän kuvaa teoksissaan ihmisen identiteettiä ja seksuaalisuutta. Myös rakennetut maisemat, kuten teollisuusalueet, kuuluvat hänen aihepiireihinsä. Viggo Wallensköld on pitänyt yksityisnäyttelyitä mm. Amos Andersonin Taidemuseossa Helsingissä 2005, Tampereen Taidemuseossa 2005, Ludwig Museum in the Russian Museumissa Pietarissa Venäjällä 2008-2009 ja Taidesalongissa Helsingissä vuosina 2000, 2002, 2005, 2007, 2009. Hänen teoksiaan on useissa merkittävissä julkisissa kokoelmissa Suomessa ja ulkomailla. Viggo Wallensköldille myönnettiin Suomen Taideyhdistyksen dukaattipalkinto vuonna 2002, ja hänet valittiin Vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2005.