Viljami Heinonen

Perustiedot

s. 1986, Tampere
Taidemaalari
Asuinpaikka: Tampere

Yhteystiedot

Oma esittely

Maalaukseni rakentuvat kerroksittain erilaisten visuaalisten elementtien ja rakenteiden yhteissummana. Yhdistelen maalatessani konstruktivistisia ja ekspressiivisiä työtapoja hakien näille kahdelle tasapainoa ja toisaalta korostamalla niiden keskinäistä ristiriitaa. Teoksiani voi tarkastella erilaisten vastavoimien taistelukenttinä. Ne vuoroin rakentuvat, purkautuvat tai luhistuvat jatkuvassa liikkeessä jännitteen säilyessä koko ajan läsnä.

Abstrakti muotokieli vihjailee paikoitellen figuratiivisuuden suuntaan. Tällöin maalaus toimii näyttämönä alitajuiselle tapahtumalle, jota ei ole jäsennelty selkeän alleviivaavaksi. Valmiiksi pureskellun sisällöllisen ratkaisun tarjoamisen sijaan katsojalle jää mahdollisuus kokea ja tulkita teoksen elämyksellinen taso vapaasti.

En tavoittele täysin harmonista lopputulosta vaan pyrin luomaan maalauksiini arvaamattomia käänteitä säröä ja räminää. Väkevän tunnelatauksen ja ronskin sivellin työskentelyn kanssa yhdistyvät raikkaat värit, jotka tuovat tekemiseen mukaan keveyttä ja huumoria.
Näytä biografia

Bio

Olen vuonna 1986 syntynyt Tamperelainen kuvataiteilija. Valmistuin vuonna 2012 Kankaanpään taidekoulusta (amk).