Ville Laaksonen

Perustiedot

s. 1978, Turku
Kuvataiteilija, Taidemaalari
Asuinpaikka: Turku

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358 50 3537071

Oma esittely

Syntynyt Turussa, 1978

Ville Laaksonen on kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Turussa. Laaksonen toimii myös kuraattorina, järjestäen teemallisia näyttelyitä. Hän toimii myös luottamustehtävissä taidemaalariliiton hallitukseesa ja jäsenvalintalautakunnassa.

Laaksosen maalaukset tapahtuvat todellisuuden rajalla, jossa ekspressiot ja impressiot jättävät jälkensä. Työt ilmenevevät esittävän ja abstraktin risteytyminä tavalla, jossa metaforat abstrahoituvat osaksi todellisuutta, lähestyen elämää ´patafysiisenä kokonaisuutena.

Sisäinen ja ulkoinen maailma ovat yhtäläisesti läsnä. Tulevaisuus ja menneisyys kohtaavat ikuisten kysymysten parissa; olemisen ja kauneuden luonteen tavoittavina hetkinä, kysymyksinä soprhrosyneen jäljillä.

Enemmän on Enemmän.

Vastustaen negatiivisuutta, "saksalaista goottitrendiä", Laaksosen maalaukset ovat epätavallisen optimistisia, läikkyen elinvoimaa ja anarkistista uskoa elämään. Vaikka teoksia voi lähestyä myös esittävinä, ovat ne kuin visuaalista musiikkia; tärkein sisältö on saavutettavissa vain avautumalla tunteen ja tiedon yhtäläiseen valtaan.

Laaksonen ohjaistaa historian siipien havinalla, muttei etsi myyttejä. Hän ei etsi ratkaisuja, vaan lähestyy sensijaan teoksillaan kokemuksellisuutta, tavalla joka ilmentää elämää sen laajasta perspektiivistä. Öljymaali liikuu jättimäisillä kankailla pyyhkien esittävää, puhuen sinä mitä se on - maalaamista!

Abstraktien ja esittävien elementtien kokonaisuus muodostaa silmien eteen valoenergiaa, sekä positiivisen kuvan elämästä.