Virpi Kanto

Perustiedot

s. 1959, Oulu
Kuvanveistäjä
Asuinpaikka: Orimattila

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358 (0) 407253994

Oma esittely

Teoksia tehdessä ei ole hyvää eikä pahaa, ei rumaa eikä kaunista. On matkantekoa. Tarvitsen kauneutta ja muotoa. ”Kaunis” on sana: sen sisältö on tietty tervehdys, ele, kumarrus, jolla kehotetaan jatkamaan matkaa. Teosten tekeminen on sanatonta etenemistä. Matkaa voi jatkaa vain, kun on kunnioittava tapahtumia kohtaan.
Muoto on muovailun tärkeimpiä ja kauneimpia asioita. Jos ei ole muotoa, on kaaos ja tuska.
Ajatellen voin määritellä teoksen alun esimerkiksi sanoilla nöyryys tai armo. Teoksen edetessä vapaasti, visuaalisesti, assosioiden, jokin alkaa merkitä. Kun merkityksiä tulee enemmän, teoksen ”sielu” muuttuu minulle tutuksi.
Ei ole samantekevää, millä taajuusalueella taiteilija liikkuu. Olennaista on, miten taiteilija resonoi maailmankaikkeutta. Taide on tuntemattoman esilletuomista, ei uuden keksimistä.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Taidevankkuri Linnuntie on näyttely ja performanssi. Asuntoauto vetää näyttelyä ja toimii pukeutumistilana. Esiintymispaikalla levitämme veistokset vankkurin ympärille, itse performanssi, Tapani Tampuriinin ja Lai Lai Linnun hurja esitys kestää 30 min ja sopii kaikenikäisille. Performanssin jälkeen esittelemme veistoksia ja reliefejä yleisölle.Taidevankkuri matkaa taas kesällä 2019 ympäri maata. Meitä voi kutsua esiintymään.

Bio

Virpi Kanto
syntynyt Oulussa, elää ja työskentelee Orimattilassa
Kankaanpään Taidekoulu 1988 , näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1988
http://www.sculptos.fi/kuvanveistajat/kanto/teoksia.htm

virpi.kanto@phnet.fi