Meri Westlin

Perustiedot

Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Tampere

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358504332320

Oma esittely

Olen tamperelainen kuvataiteilija. Työskentelen kahden suuren teeman parissa KASVISTO 2050 ja Ilvekset.

K A S V I S T O
HIMMELBLAU POP UP GALLERIA HIMMELI avajaiset 7.11.2020

Kuljetan mieleni vuoteen 2050 ja ajattelen, että osa kasveista on jo tuhoutunut ilmastonmuutoksen ja ihmisen omien valintojen takia. Kaikki teokset ovat lähes mustavalkoisia, niissä on vielä vapaita piirteitä menneestä ajoista tai jokin tunnusmerkki kasvin alkuperäisestä olemassaolosta. Osa teoksista kuvaa mutaatioita ja muuttuvien kasvien mallirakenteita.

Käsittelen vapaasti kasviston tilaa vuonna 2050. Teokset ovat maalauksia tulevaisuuden herbaariosta. Olen maalannut ne kevään ja kesän 2020 aikana kesämökillämme Ikaalisten Jyllissä. Koronan takia siirsin työhuoneeni maalle ja ulos. Olihan ympärilläni näin ollen oikea ja koskematon luonto, josta pystyin ammentamaan inspiraatiota ja konkretiaa teoksiini. 

Ilmaston lämpeneminen ihmisen toiminnan seurauksena on yksi suurimmista maailmanlaajuisista kriiseistämme. Teossarja on visuaalinen hätähuuto ja henkilökohtainen kannanotto luonnon puolesta.

ILVEKSET JA MUU

Olen maalannut Ilves-teemaa vuodesta 2018 lähtien. Monisisältöiset, veikeät ilvekset heijastavat omaa luonnettaan ja ympäröivää maailmaa.

Olen maalannut akryylivärein vuodesta1998 lähtien ja olen käsitellyt monia teemoja mm. lentokoneenmoottoreita, leluja, käsityökuvastoja (käspaikkasarjat vuodesta 2003 lähtien) ja eläinaiheita bambeista ilveksiin.

1990-luvulla tein suurimuotoisia tekstiili-installaatioita mm. Pohjoiskarjalainen Haute Couture –sarja, joka oli esillä Mäntän kuvataideviikoilla 1997 ja Purnun kesänäyttelyssä 1998 (nimellä Merja Miettinen silloin vielä).

Tervetuloa seuraamaan teoksiani myös Instagramiin #meriwestlin
Näytä biografia

Ajankohtaista

2020

Himmelblaun Joulunäyttely


17.1.2020 saakka. Tervetuloa!Himmelblau POP UP galleria Himmeli 2020


K A S V I S T O    7.-29.11.2020

 

Joensuun taidemuseo Onni

Pieniä huomioita olemassaolon tavoista. 

 

Tampereen taiteilijaseura 100 v. ”Sata vuotta hyvässä seurassa”

Kulttuuritalo Laikku 29.8.-20.9.2020

 

 


 

Bio

Westlin käsittelee erilaisia aiheita, mutta kaikkia niitä yhdistää kunnioitus kauneutta kohtaan. Hän ei kyseenalaista estetiikan merkitystä vaan korostaa sitä kaikkialla olivatpa kyseessä käsityöt, lelut tai esimerkiksi kartat.

Westlinin pohjimmainen motiivi on kauneuden etsintä ja sen jakaminen.

Veikko Halmetoja