Yasushi Koyama

Kuvanveistäjä

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358 44 314 5095

Oma esittely

Taidettani on usein kuvailtu ”söpöksi, viattomaksi ja huumorintajuiseksi”. Useimmat teoksistani on valmistettu yhdestä puusta käsin talttaa käyttäen. Rikas puun tekstuuri antaa lämpimän vaikutelman.

Puuveistoksissani on hyvä sekoitus perinteistä puukuvanveistoa ja nykytaiteen ilmaisua.

Opin perinteistä puunveistoa Japanissa, Uudessa-Seelannissa, Transilvaniassa ja Suomessa. Esimerkiksi koulussa Suomessa minä sain oppia suomalaiselta kuvanveistäjältä Pasi Karjulta. Hän vaali perinteisestä tapaa veistää puuta kirveellä ja käsitaltalla aivan kuten muutkin minua opettaneet kuvanveistäjät.

Nykytaiteen kontekstissa teokseni ilmentävät söpöyttä ja positiivista energiaa. Suomalainen taidemaalari Katja Tukiainen on vaikuttanut minun taiteeseen niiden ilmaisussa. Ja suomalainen kuvanveistäjä Kim Simonssonin sarjakuvamaisten veistosten viattomuus on myös inspiroinut minua.

Samaan aikaan ”Neo-pop” taidetta edustavat japanilainen taidemaalari Yoshitomo Nara ja japanilaisen kulttuurin manga ja anime, ovat vaikuttaneet muotokieleeni.

Veistoksissani Suomi kohtaa Japanin ja Japani kohtaa Suomen.
Japanilaisen ja suomalaisen kulttuurin yhteys uudistuu jatkuvasti, niin myös minun teoksissani.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Tulevat näyttelyt :
TAIDEKEHÄ näyttely -Yhteisötaidetta Kaarelasta
Kanneltalon galleria, Kanneltalo
Klaneettitie 5, Helsinki
6.12-27.12.2018

Uutiset :
My ceramic animals join in the exhibition "Scandinavia, Hokuriku & Kogei" in Ishikawa Prefectural Museum of Traditional Arts and Crafts as a part of Kirsikka booth .
Period : 14.12.2018 -4.2.2019
Place : 1F gallery, Ishikawa Prefectural Museum of Traditional Arts & Crafts, Kanazawa, Japan
http://www.ishikawa-densankan.jp/…/progr…/special/index.html

Bio

Olen syntynyt Japanissa, opiskelin oikeustiedetta Chuo yliopistossa Tokiossa, ja työskentelin pankissa. Sitten päätin muuttaa elämäni taiteilijaksi.

Tulin Suomeen opiskelemaan taidetta vuonna 2007. Olen valmistunut kuvataiteilijaksi Saimaan AMK:sta vuonna 2010 ja ylemmästä AMK:sta vuonna 2016.

Nyt olen kuvanveistäjä, asun ja työskentelen Helsingissä.

Minulla on ollut yksityisnäyttelyitä Galleria Beckerissa, Auran Galleriassa, Galleria AARNIssa, MUU Kaapelin galleriassa, Annantalossa, Galleria Jangvassa, Galleria Uusi Kipinässä, Napa galleriassa jne.

Minulla on ollut myös ryhmänäyttelyitä Mäntän kuvataideviikossa, Suomen Ranskan instituutissa, Gumbostrand Konst & Formissa, Supermarket Art Fairssa Tukholmassa, Japanissa, Virossa, Koreassa, Uusi Seelanissa ja olen ollut taiteilijaresidenssissa Suomessa, Latviassa, Transylvaniassa, Romaniassa jne.

Olen jäsen Suomenkuvanveistäjäliitossa, MUU ry:ssä, Helsingin taiteilijaseurassa, Ornamossa Taiteilija O:ssa ja Kuvasto ry:ssa.