MITAT. MERET. EDET.  Vesi(väri)raja 19 metrin korkeudessa. 2014
Loading…

Päivi Maunu: MITAT. MERET. EDET. Vesi(väri)raja 19 metrin korkeudessa. 2014

Paikkasidonnainen Mitat. Meret. Edet. -ympäristötaideteos etenee lukemasta epämäärään. Teosta kiikaroivan katseen suunta on ensin vertikaali ja sitten horisontaali. Harakan taiteilijatalon katonharjaa pilkuttaa nauhamainen teossarja. Vesi(väri)rajan alapuolella pesivät lokit. Haahka voi sukeltaa 40 metrin syvyyteen. Osassa maalausten floraa kiertyvät kehälehdet ja huulet.

Mitat ovat toimituksia, joissa pyritään täsmällisyyteen ja tarkkuuteen. Etäisyys lasketaan kertomalla kohteen koko sadalla ja jakamalla se kiikarin osoittaman ristikon lukemalla. Suomenlahden keskisyvyys on 38 metriä, maailman merialueiden noin 4,5 kilometriä. Mittaamisen määrä on luvuton.

Meret näyttäytyvät usein aavoina merenselkinä. Työhuoneeltani näkyy horisontti. Koska tiedän että maapallo on pyöreä, meri jatkuu horisontin tuolle puolen. Vasta ranta rajaa meren.
Teoksen Mitat. Meret. Edet. kaukaiset meret on viimeistelty Vesikuvia-näyttelyyn, mutta ne on maalattu vuosien aikana matkoilla ja taiteilijaresidensseissä.

Teoksen nimen kolmas, Edet, ei tarkoita mitään. Se on se, joka aloittaa mittauksen meren pinnasta ylöspäin. Se joka ehdottaa vesirajan utooppisen tason 19 metriä korkeammalle.
Toinen mitta, vuosiluku, jää kertomatta.

VESIKUVIA / VATTENBILDER
Harakka ry:n taiteilijoiden kesänäyttely Harakan saaressa 30.5. – 19.6. 2014

Lisäkuvat teoksesta

Lisäkuva teoksestaLisäkuva teoksestaLisäkuva teoksesta

Taiteilijan teoksia