Walking blindless in paradise
Loading…

Jonna Johansson: Walking blindless in paradise

Pohdin ja käsittelen teoksissani laajalla perspektiivillä ihmisyyttä. Viimeiset kaksi vuotta olen työstänyt Dignity-sarjaa, joka käsittää isokokoisia maalauksia globaaleista ilmiöistä yksittäisten ihmisten tasolla.
Maalausten vuoropuhelu tapahtuu ihmisfiguurien; köyhien, kodittomien, kerjäläisten, hyljeksityiden ja päihteiden käyttäjien sekä pastellisävyisen herkän "donitsimaailman" välillä.
En pyri moralisoimaan vaan pikemminkin herättämään mielipiteitä ja ajatuksia raottamalla globalisaation nurjaa puolta. Meidän aikamme realismia on se, miten kurjuus ja ylellisyys elävät samassa katukuvassa.
Maalausteni lähtökohtana ovat erilaiset ja eritahoilta peräisin olevat kuvamateriaalit, jotka olen valikoinut työstettäväksi. Maalaus välineenä kiehtoo yhtäältä sen kiireettömyyden ja rauhallisuuden ja toisaalta sen kerrostuneisuuden vuoksi. Maalaus on toimintana monikerroksellinen hiljaisuus, joka avautuessaan kutsuu pohdintaan ja ottamaan kantaa. Materiaaleina käytän öljy-, akryyli- ja alkydimaaleja.