Claudia Valdes Salmeron

Perustiedot

Kuvataiteilija, Taidegraafikko
Asuinpaikka: C.P. 54170.

Oma esittely

“Olennainen osa työstäni on saanut inspiraationsa nahuatlien ja mayojen filosofioiden käsityksistä, jotka ovat olleet minulle motivaation lähteenä. Viimeiset vuotta, jotka olen asunut Suomessa, olen tutkinut omia kulttuurillisia juuriani samoin kuin tutustunut muiden maiden kulttuureihin. Näin olen rikastuttanut luomisen välineitäni. Tämän seurauksena olen löytänyt moninaisia yhtäläisyyksiä maailman alkuperäiskansojen luontoon tukeutuvien filosofioiden välillä. Näkemykseni on laajentunut ja omat alkuvaiheen motiivini vahvistuneet näiden filosofisten yhtymäkohtien ansiosta .
Töideni tarkoitus on tehdä taiteesta väline, jonka avulla voi nähdä luonnon jumalallisena elämän lähteenä, olemassaolomme alkuperänä ja heijastuksena, ja joka pyrkii kertomaan katsojalle siitä, että luonto on osa meitä.
Tämä mielessäni olen tuottanut runollisia kuvia tuodakseni katsojaa lähemmäs ajatusta, joka minun näkökulmastani perustuu ihminen-luonto-hengellisyys-suhteeseen. Installaatioideni avulla pyrin saamaan aikaan esteettisen kokemuksen, joka avaa herkkyytemme ja tuo meidät lähemmäs ajatusta luonnon jumalallisesta olemuksesta kunnioittaen ikivanhoja filosofioita.
Näytä biografia

Bio

Claudia Valdes syntyi Mexico Cityssä. Hän valmistui graafiseksi suunnittelijaksi Universidad Autonoma Metropolitana:sta ja Universidad Nacional Autonoma de Mexico campus Academia de San Carlos:ta ja Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi. Hän on erikoistunut grafiikkaan.
Claudia Valdes muutti suomeen 1998 ja hänen taiteelliset kiinnostukset pohjautuvat eri kulttuureihin joissa näkyy voimakas uskonnollinen läsnäolo.
Viimeisen 6 vuoden aikana hän on oleskellut Aasiassa pitkiä aikoja.
Rinnakkaisena toimintana hän on opettanut erilaisissa työpajoissa Ateneumissa, Kiasmassa ja Helsingin kaupungin taidemuseossa.