Katja Luoto

s. 1978
Käsitetaiteilija, Performanssitaiteilija, Yhteisötaiteilija, Ympäristötaiteilija, Installaatiotaiteilija
Asuinpaikka: Tervakoski

Yhteystiedot

Oma esittely

Taiteen tekeminen on poliittista toimintaa, otan kantaa yhteiskuntaan ja kulttuuriin teoksillani. Käsittelen teoksissani usein naiseutta ja ihmisen suhdetta luontoon(-sa). Olemme osa luontoa ja kaikki maallinen omaisuutemme perustuu luonnonvaroille – kuinka pitkään hyväksikäyttö voi jatkua?

Seuraan omaa tilaa, suhdettani maailmaan, luontoon alkuperäiskansoilta. Sielu etsii kaipaa halajaa pohjoista samanismia rauhoittuakseen, vastapainoksi kaikelle tälle.

Ekologisia - ja kierrätysmateriaaleja pyrin käyttämään MUU-pohjaisessa taiteessa, joka etsii ilmenemismuotonsa uusien ja vanhojen tekniikoiden avulla performansseina, valokuvina, kirjontateoksina tai installaatioina. En tahdo rajoittaa tekemistäni yhteen mediaan, se kahlitsee vapauteni. Uusien tekniikoiden opettelu ja käsityömäinen työskentelytapa on terapeuttista sekä fyysistä aivotyötä, performansseissa sitten primitismi pyrkii ulos muuten hillitynoloisesta naisesta. Taide sulautuu elämään ja elämä taiteeseen.

Ite antaa luvan rikkoa (kirjoittamattomia) sääntöjä.

Ajankohtaista

Julkista taidetta!

Riihimäen kansalaisopiston aulassa Katja Luodon kirjontateos
_________________________________

ARKIRIITTI -laserleikattu metalliteos oli osa Riihimäen Taideseinää. Muut taiteilijat Taideseinällä olivat Radoslaw Gryta ja Jaakko Liikanen. Nyt teokseni muuttaa Tampereelle, Pispalan valtatien varteen, siirtoaikataulu vielä epäselvä.

Linkki kuviin Riihimäkiseuran sivuille