Katja Luoto

s. 1978
Käsitetaiteilija, Performanssitaiteilija, Yhteisötaiteilija, Ympäristötaiteilija, Installaatiotaiteilija
Asuinpaikka: Tervakoski

Yhteystiedot

Oma esittely

Taiteen tekeminen on poliittista toimintaa, otan kantaa yhteiskuntaan ja kulttuuriin teoksillani. Käsittelen teoksissani usein naiseutta ja ihmisen suhdetta luontoon(-sa). Olemme osa luontoa ja kaikki maallinen omaisuutemme perustuu luonnonvaroille – kuinka pitkään hyväksikäyttö voi jatkua?

Etsin omaa tilaa, suhdettani maailmaan, luontoon alkuperäiskansoilta. Sielu etsii kaipaa halajaa pohjoista samanismia rauhoittuakseen, vastapainoksi kaikelle tälle.

Ekologisia - ja kierrätysmateriaaleja pyrin käyttämään MUU-pohjaisessa taiteessa, joka etsii ilmenemismuotonsa uusien ja vanhojen tekniikoiden avulla performansseina, valokuvina, kirjontateoksina tai installaatioina. En tahdo rajoittaa tekemistäni yhteen mediaan, se kahlitsee vapauteni. Uusien tekniikoiden opettelu ja käsityömäinen työskentelytapa on terapeuttista sekä fyysistä aivotyötä, performansseissa sitten primitismi pyrkii ulos muuten hillitynoloisesta naisesta. Taide sulautuu elämään ja elämä taiteeseen.

Ite antaa luvan rikkoa (kirjoittamattomia) sääntöjä.

Ajankohtaista

Julkista taidetta!

Riihimäen Kansalaisopiston aulassa nähtävillä kirjontateokseni

http://www.riihimaki.fi/riihimaen-kaupunki-on-saanut-taidelahjoituksen-yrittaja-jyrki-sasilta/
_________________________________

ARKIRIITTI -laserleikattu metalliteos on osa Riihimäen Taideseinää. Muut taiteilijat Taideseinällä ovat Radoslaw Gryta ja Jaakko Liikanen. Teosten hieno valaisu näkyy vain pimeällä, joten kokonaisuutta kannattaa käydä katsomassa myös pimeän aikaan!
Viiskulma, Käräjäkatu 9, 11100 Riihimäki

https://riihimakiseura.fi/kotiseututietoa/taide/veistoksia/