Kristiina Ketola

Perustiedot

s. 1944, Turku
Taidemaalari
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 09 6822545

Oma esittely

Spontaani nouseva liike. Pääväreja säestävät pienet aksentit

Tilan tunne maalauksissani syntyy värin liikkeestä. Maalausteni pääväri nousee useimmiten keskelle kangasta, muut värit – alisteiset vastakohtavärit säestävät, joskus vain vihjaillen pääteemaa. Maalausten vertikaalinen muoto korostaa nousevaa liikettä.

- Meissä kaikissa on Jekylliä ja Hydea. Niinpä samassa maalauksessa voi hyväilevä herkkyys kohdata dantemaisen helvetin. Hyväksyn sen. Pääasia, että värit, toonit, nyanssit ja balanssit toimivat, ja että joka ikinen viiva tai tache on täsmälleen kohdallaan. Silloin syntyy se yhteinäinen kokonaisuus, synteesi, joka sisältää hyvän ja pahan, elämän ristiriidat. -

Kristiina Ketola maalaa musiikin soidessa. Värit soivat kuin orkesterin soittimet. Musiikkiin eläytyminen, tunne jossakin tilassa olemisesta, on viime vuosina muuttunut seesteisemmäksi; sen kautta myös maalausten sommittelu on muuttunut. Nyt väreillä kankaalle syntyvä ”musiikki”, on tilallisempaa ja selkeämpää, muutamaan pääväriin uskovampaa verrattuna aiempien vuosien värimyllerrykseen.