Kaarina Kuusisto-Lukkari

Perustiedot

s. 1956, Lohja
kuvataiteilija ja keraamikko
Asuinpaikka: Sotkamon Paakin kylä

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358440241992

Oma esittely

Olen kuvataiteilija ja keraamikko. Asun ja työskentelee Sotkamossa. Työstän monenlaisia materiaaleja mm. savea. Käytän teoksisani usein kierrätettyjä ja epätavallisia materiaaleja. Kaikki on sallittua, ja kaikkea täytyy kokeilla.

3d -kynä välineenä on viimeisin innostukseni kohde. Kun piirrän 3D-kynällä, piirrän ilmassa. Se on erittäin jännittävää ja kiehtovaa. Akvarellimaalaus on myös yksi tekniikoistani. ”Fuck Your Beauty Standards” -sarjassa (2018) eri ihmisten kasvot ilmentävät välinpitämättömyyttä perinteisistä kauneusihanteista.

Haluan ottaa kantaa vaikeisiinkin ajankohtaisiin asioihin kuten naisiin kohdistuvaan väkivaltaan, ikääntyneiden unohtamiseen ja alkoholin liiallisen käytön aiheuttamiin ongelmiin.

Olen osallistunut useisiin jurytettyihin ja kuratoituihin näyttelyihin sekä pitänyt kymmeniä näyttelyitä eri puolilla Suomea.
Näytä biografia

Ajankohtaista

13.3.− 21.3.2021  Ornamon Teosmyynti 2021 – verkossa ja Kaapelitehtaalla, Helsinki

19.5.- 6.6.2021  yksityisnäyttely Galleria Uusi Kipinä, Kymi-tila, Lahti

 

Elo-marraskuu 2021, Tässä ja Nyt, Kemin taidemuseo, kuvataiteilija Niina Kestilän kanssa

Bio

Kaarina Kuusisto-Lukkari (s.1956), asuu ja työskentelee Sotkamossa, Kainuussa.

Kuusisto-Lukkari opiskeli Kuopion käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa vuosina 1980 – 86 keramiikkaesinesuunnittelijaksi. Kuvallisia aineita hän opiskeli Taideteollisen korkeakoulun avoimissa opinnoissa Kajaanissa vuosina 1989 – 96. Innokkaana uuden oppijana hän on osallistunut useisiin erilaisiin kuvataiteen koulutuksiin.

Taiteellisen toimintansa ohella Kuusisto-Lukkari opettaa keramiikkaa ja kuvanveistoa ym. alaan liittyviä aineita Kainuun kansalaisopistoissa.