Kaarina Kuusisto-Lukkari

Perustiedot

s. 1956, Lohja
kuvataiteilija ja keraamikko
Asuinpaikka: Sotkamon Paakin kylä

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358440241992

Oma esittely

Olen kuvataiteilija ja keraamikko. Asun ja työskentelee Sotkamossa. Työstän monenlaisia materiaaleja mm. savea. Käytän teoksisani usein kierrätettyjä ja epätavallisia materiaaleja. Kaikki on sallittua, ja kaikkea täytyy kokeilla.

3d -kynä välineenä on viimeisin innostukseni kohde. Kun piirrän 3D-kynällä, piirrän ilmassa. Se on erittäin jännittävää ja kiehtovaa. Akvarellimaalaus on myös yksi tekniikoistani. ”Fuck Your Beauty Standards” -sarjassa (2018) eri ihmisten kasvot ilmentävät välinpitämättömyyttä perinteisistä kauneusihanteista.

Haluan ottaa kantaa vaikeisiinkin ajankohtaisiin asioihin kuten naisiin kohdistuvaan väkivaltaan, ikääntyneiden unohtamiseen ja alkoholin liiallisen käytön aiheuttamiin ongelmiin.

Olen osallistunut useisiin jurytettyihin ja kuratoituihin näyttelyihin sekä pitänyt kymmeniä näyttelyitä eri puolilla Suomea.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Yksityisnäyttely LOPUTON LEIKKI Poikilo museoiden Poikilo-galleriassa Kouvolassa 1.9. - 27.9.2020

Taidenäyttely OUDOT ELEMENTIT Kemin taidemuseossa kuvanveistäjä Niina Kestilän kanssa 22.1. - 28.3.2021.

Bio

Kaarina Kuusisto-Lukkari (s.1956) on syntynyt Lohjalla mutta asunut lapsesta saakka Sotkamossa, Kainuussa.

 

Kuusisto-Lukkari opiskeli Kuopion käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa vuosina 1980 – 86 keramiikkaesinesuunnittelijaksi. Kuvallisia aineita hän opiskeli Taideteollisen korkeakoulun avoimissa opinnoissa Kajaanissa vuosina 1989 – 96. Innokkaana uuden oppijana hän on osallistunut useisiin erilaisiin kuvataiteen koulutuksiin.

 

Taiteellisen toimintansa ohella Kuusisto-Lukkari opettaa keramiikkaa ja kuvanveistoa ym. alaan liittyviä aineita Kainuun kansalaisopistoissa.

 

Kaarina Kuusisto-Lukkari asuu ja työskentelee Sotkamon Paakissa vanhalla kansakoululla.