Pirita Elisabet Lautala

Perustiedot

s. 1974, Mikkeli
kuvataiteilija
Asuinpaikka: Mikkeli

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358 400 566 867

Oma esittely

Pirita Lautala on monipuolinen kuvataiteilija, joka työskentelee sekä kuvallisen että tilallisen ilmaisun parissa. Hänen maalauksissaan korostuvat erilaisten elämäntilanteiden jännitteet pelkistettyinä symboliikkaa hyödyntävinä kokonaisuuksina, joissa näennäisesti toisiinsa liittymättömät teemat kasvavat uusiksi merkityksiksi.
Tilallisissa teoksissa hän hyödyntää sekä taidemaalarin osaamistaan että kykyään käyttää erilaisia materiaaleja käsityöläisen varmuudella. Teoksissa tila muuttuu uudeksi, kun sinne kasvaa metsä tai keinut risteävät toisiinsa, seinillä vaeltavat maalauksista tutut symboliset eläinhahmot.

Uusimmassa teoskokonaisuudessaan Lautala on keskittynyt pohtimaan taideteosten elinkaarta. Uusissa teoksissa on keramiikasta valmistettuja veistoksellisia elementtejä ja ne on luokiteltavissa käsitetaideteoksiksi.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Tulevat näyttelyt v. 2021

Yhteisnäyttelyt:

Harmonia, 7. - 9.5.2021, Studio Wäkewä, Mikkeli

Ruudun takaa - Taidekatu 2021, 29.5. - 20.7.2021, Pieksämäki

Luontoretki - Nastolan kesänäyttely 2021, 13.6. - 15.8.2021, Nastola

20x20 - Summertime, 22.6. - 19.7., Galleria WW, Korkeakoski

Yksityisnäyttelyt:

3. - 19.12.2021, Of the Land of Empathica

Bio

Olen syntynyt Mikkelissä v. 1974. Mikkelissä olen käynyt peruskoulun ja lukion, jonka jälkeen olen opiskellut kuvataidetta ja eri käsityötekniikoita useissa oppilaitoksissa. Ohjaustoiminnan artenomiksi valmistuin Kankaanpään Opistosta v. 2002. Kuvataiteilijana olen toiminut v. 2004 lähtien, kuvataiteilijaksi (AMK) valmistuin v. 2011 Lahden ammattikorkeakoulusta / Taideinsituutista. Kuvataiteilija YAMK -tutkinnon suoritin vuonna 2021 LAB -ammattikorkeakoulussa.

Työskentelen omalla työhuoneella Mikkelissä tehden pääasiassa maalauksia ja sekatekniikkateoksia. Hyödynnän työssäni runsaasti erilaisia tekniikoita, olen aktiivisesti mukana eri näyttelytyöryhmissä ja teen yhteistyötä muiden visuaalisen alan ammattilaisten kanssa.

Yhdistän tekniikoita ja materiaaleja käsityöläistaustani tuoman materiaaliteknisen osaamisen avulla.  Maalauksissa käytän öljy- ja akryylivärejä yhdistäen painotekniikoita perinteisiin maalaustekniikkoihin, sekatekniikassa yhdistän mm. kirjontaa ja maalausta. Veistoksia olen tehnyt keramiikasta sekä metallilangasta ja kasettinauhasta. Minua kiinnostaa myös veistoksellisen ja maalauksellisen ilmaisun yhdistäminen ja viime vuosina olen innostunut tilallisten teosten toteuttamisesta.