Vaikutuskanavia
Loading…

Pirita Elisabet Lautala: Vaikutuskanavia

Valmistumisvuosi: 2019
Tekniikka: akryylimaalaus, asiakirjat/tulosteet, toimistokalusteet, nastat
Avainsanat: Pirita Lautala, paikkasidonnainen, site-specific, tilallinen teos
Site-specific -teos, Nastolan kesänäyttelyssä 2019. Näyttely rakennettiin Nastolan vanhaan kunnantaloon, jossa paikkasidonnaiset teokset sijoittuivat käytöstä poistettuun rakennuksen osaan.

Vireilletulo. Valmistelu. Päätöksenteko. Tiedoksianto. Täytäntöönpano. (Kunnan viranomaisen päätöksentekomenettely.)

Pienistä ja isoista päätöksistä syntyy suuri vaikutus. Kunnantalo on tavalla tai toisella osa jokaisen kuntalaisen elämää. Vaikka hallinto ja virkamiestyöskentely yhtälailla kuntalaisten osallistumisen kanssa on siirtynyt yhä enemmän verkkoon ja A4-paperisota vähentynyt, halusin kuitenkin tuoda paperit, lomakkeet ja arkistot osaksi kunnantaloon rakentuvaa teosta. Vanhoja päätöksenteon kiemuroitahan pystytään jäljittämään erilaisten arkistojen kautta, mutta miten käy tulevaisuudessa? Säilyykö materiaali digiarkistoissa? Mistä tuli aloite ja idea, kuka ajoi asiaa, ketä kuultiin, mihin lopputulokseen päädyttiin, ketkä tekivät päätökset? Ja mitkä olivat seuraukset?

Lähestymiskulmani aiheeseen ja ympäristöön valikoitui luontevasti, koska käsittelen teoksissani usein muistia ja aikaa sekä ajan vaikutusta muistamisen tapaan. Lopullisen muotonsa teos sai vasta valmistusprosessin aikana paikan vaikuttaessa työskentelyyn.

Lisäkuvat teoksesta

Lisäkuva teoksesta