Mari Hokkanen

Perustiedot

s. 1979, Espoo
Valokuvaaja
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 050 44 10038

Oma esittely

Kuvani ovat usein studioon rakennettuja installaatioita ja esityksiä.

Yleinen aihe kuvissani on ihmisen suhde luontoon, yhteiskuntaan, muihin ihmisiin tai itseensä.

Rakennan kuvien lavasteet kierrätetyistä materiaaleista, pahvista, kartongista tai löytämistäni esineistä. Muokkaan materiaaleja maalaamalla ja piirtämällä.

Monien kuvieni ensimmäinen lähtökohta on väri, jota vasten suunniteltu kuva rakennetaan. Fyysinen rakentaminen on tärkeä osa tuotantoani. Kuvan tarina tarkentuu rakentamisen myötä. Esiinnyn kuvissa usein itse.
Näytä biografia

Bio

Mari Hokkanen on helsinkiläinen valokuvataiteilija. Hänen kuvalliset tarinansa ovat näyteltyjä kohtauksia ja kierrätetyistä materiaaleista rakennettuja installaatioita, joita dominoi vahvasti väri. Surrealistiset kuvat käsittelevät vakavia aiheita, usein ihmisen, yhteiskunnan ja luonnon välistä suhdetta. Kuvien naivistinen visuaalisuus jättää tilaa myös humoristiselle tulkinnalle. Hokkasen tuotantotapa voidaan lukea osaksi valokuvan omakuva-genreä, sillä hän esiintyy kuvissa pääosin itse.

“Työni etenee kehittyvänä prosessina tikku-ukkopiirroksistani valmiiseen kuvaan. Kuvieni lähtökohtana on valitsemani teema, joka muovautuu ja tarkentuu lavasteita valmistaessani. Tämän kaltainen kuvan tekotapa, jota en voi täydellisesti hallita, pitää yllä mielenkiintoani kuvan tekemiseen.”