Mirja Mäki

Perustiedot

s. 1958, Ylitornio
Kuvataiteilija, Taidegraafikko
Asuinpaikka: Kuusamo

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 040 5333526

Oma esittely

Ajankäytöstä
Opetustyö vie suuren osan ajastani. Silloin kun jää aikaa, teen kollaaseja. Viimeisen kymmenen vuoden aikana näyttelyni ovatkin pääasiassa olleet pastellimaalauksia ja kollaaseja. Kollaasien tekeminen ei vaadi suurta työtilaa ja tarvittava välineistö on yksinkertaista. Satunnaisesi teen myös puupiirroksia.Pyrin pitämään oman näyttelyn parin vuoden välein. Osallistun silloin tällöin paikallisiin ryhmänäyttelyihin. Touhuan rauhalliseen ja kestävään tahtiin.
Ideoista
Opetustyöni vaikuttaa myös omiin töihini. Vilkkaiden lasten ja nuorten kanssa tekemäni työ on tuonut selkeästi humoristisen ja värikkään näkökulman kuvien tekemiseen. Maailma näyttäytyy usein niin hankalana paikkana, että ilon ja huvin tuominen ihmisille kuvataiteen keinoin on mielestäni tärkeää. Nautin silloin itsekin tekemisestä eniten. Elämän vakavuus tulee toisinaan esille töissäni. Olen tehnyt useita versioita katoavaisuus ja turhuus teemaan liittyen.
Kiinnostuksista
Kiinnostukseni historiaan tuo oman lisänsä töihini. Vanhat esineet ja niihin liittyvä ajan kuluminen on mielenkiintoista. Käsin tehdyt työvälineet: ovet, ikkunat, lukot ja haat ja kellot ovat juuri niitä esineitä joita mielelläni kuvaan. Entisten sukupolvien käsityötaito ja käytännöllinen kauneus on minun mielestäni hyvin arvostettava asia. Katselen ja kuvaan esineitä hyvin läheltä. Esittävät kuvat ja yksityiskohdat kiinnostavat minua, koska niillä voi kertoa juttja ja tarinoita. Pohjoisen hämmästttävät valot:hämärä, pimeä, sininen, kuulaus ja kirkkaus tulevat vuodesta toiseen esille töissäni. Kollaasitekniikasta olen löytänyt tällä haavaa raikkaimman valon ja kirkkaimmat värit.
Näytä biografia

Bio

Ammatti ja jäsenyydet
Suomen Taidegraafikot , varsinainen jäsen.Taiteen maisteri. Kuvataideopettajain liitto ry. Kuvasto ry. Taiteilijaseura Koillinen ry.

Koulutus
Taiteen maisteri Taik, 1999. Taiteilijan pedagogiset opinnot. Taik, 1996.
Taidegraafikko, Lahden Taideinstituutti, 1987.
Lapin Taidekoulu 1982.
Ylioppilas. Ylitornion yhteiskoulu 1979.
Kasvatustiede Cum laude. Lapin yliopisto, Rovaniemi, 1998
Suomen- ja skandinavian historia 15ov. Aate- ja oppihistoria 15 ov, Oulun yliopsto