Pekka Hannula

Perustiedot

s. 1961, Helsinki
Kuvataiteilija, Taidegraafikko
Asuinpaikka: Espoo

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358 40 500 1295

Oma esittely

Taiteentekeminen on minulle pelaamisen kaltaista toimintaa ja mietiskelyä, jossa rakennan teosta yksityiskohtien kautta. Aloitan työskentelyn ilman suunnittelua yhdestä mielenkiintoisesta detaljista ja etenen niitä lisäämällä. Näin teos pikkuhiljaa laajentuu valmiiksi. Laajentumisen, ekspansion takia olen nimennyt tekotavan ekspandismiksi.

Teosteni taustalta löytyy mietiskelyä, sommittelupeliä, toistoa, stressinhallintaa ja työskentelyn tahdissa hengittämistä. Taiteentekeminen on minulle keino harjoittaa eskapismia ja parantaa omaa hyvinvointia. Siksi omien näyttelyiden pitäjänä en ole aktiivinen. Työskentelen kuitenkin lähes päivittäin.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Uusimpien teosten syntyä voi seurata Instagramissa.

Luovuksissa blogille kirjoitan taiteesta, luovuudesta ja taiteilijan arjesta. Blogilla on myös tietoa työskentelyni lähtökohdista, ekspandismista.

TEOS - Osallistun vuosittain taidegraafikoiden ja kuvanveistäjien teosvälitykseen Helsingin Kaapelitehtaalla.

Bio

Pekka Hannula
s. 1961

Taidegrafiikan menetelmät Simo Hannulalta, täydennyskoulutuksia 1990-luvulla Taideteollisessa korkeakoulussa ja Kuvataideakatemiassa.

FM, taiteiden tutkimus/taiteenfilosofia, Helsingin yliopisto.

Taiteellisen työskentelyn lähtökohdat: ekspansio, meditatiivisuus, työskentely pelinä, käytettyjen materiaalien ekologisuus ja piirtäminen.