Arja Maarit Puhakka

Perustiedot

s. 1957, Helsinki
Kuvataiteilija, Kuvanveistäjä, Performanssitaiteilija, Ympäristötaiteilija
Asuinpaikka: Kirjala

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 358503612137

Oma esittely

Olen Paraisilla asuva kuvataitelija ja kuvanveistäjä. Olen toiminut ammattitaiteilijana vuodesta 1998 ja myös näyttelytoimintani on ollut säännöllistä jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Koulutukseltani olen kuvanveistäjä, mutta viime vuosina piirtämisestä on tullut yhä tärkeämpi osa ilmaisuani. Uusimmissa teoksissani olen keskittynyt liikkeen ja piirtämisen yhdistämiseen ja ns. meditatiivisen (Vapaa viiva) tekniikan käyttämiseen piirrosten synnyssä sekä Syanotypia tekniikkaan. Tekniikka vapauttaa ennalta määrätystä aiheesta ja antaa tilaa luovalle prosessille, missä viivoista syntyvä kuva ja sen synnyttämät mielikuvat ovat jatkuvassa vuoropuhelussa keskenään.

Suomessa pidettyjen lukuisien yksityisnäyttelyiden lisäksi olen osallistunut aktiivisesti yhteisnäyttelyihin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Teoksiani on mm. Kankaanpään, Loimaan, Paraisten, Pälkäneen ja Tampereen kaupunkien kokoelmissa. Taiteen tekemisen ohella toimin kuvataiteen opettajana. Jatkan myös performanssien tekemistä yhdessä performanssitaiteilija, tanssija Susanne Montag-Wärnån kanssa (Twotoo- Kaksinainen ryhmä).

Tällä hetkellä teen pääasiassa tussipiirustuksia, joiden koko vaihtelee useista metreistä aivan pieniin tutkielmiin sekä pienikokoisia pronssiveistoksia.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Kuusiston Taidekartano, Kannan hengittämisen tulevaisuutta, 10.7-29.8.2021, KaarinaPaljasjalkapolku -ympäristötaidealue 10 vuotta, kesä-syyskuu 2021, Korppoo
Sykli, Turuntaiteilijaseuran näyttely 6.4.-17.6.2021, Loimaan taidetalo, Loimaa14. Konstrundan, 4 - 5.9.021

Bio

Puhakka on syntynyt Helsingissä 1957 ja asuu ja työskentelee Paraisilla.

Puhakka (FM, Taidehistoria, TY)on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut sekä kotimaisiin että ulkomaisiin ryhmänäyttelyihin vuodesta 1995. Hänen töitään on mm. Brammingenin (Tanska), Lübbenaun (Saksa) Iquitosin (Peru), Kankaanpään, Loimaan, Paraisten ja Tampereen kaupunkien kokoelmissa. Ympäristötaideteoksia on mm. Kankaanpäässä, Kankaanpää-Pori taidetiellä, Pälkäneellä, Loimaalla ja Saaristomeren Gullkronan alueella. Vuonna 2009 Puhakka toimi Turussa pidetyn kansainvälisen ympäristötaidetapahtuman Fluxations koordinaattorina. Hän kuuluu myös Korppoossa olevan kansainvälisen ympärstötaidetapahtuman Barfptastigen työryhmään.