Rauni Sipilä

Perustiedot

s. 1938, Suomussalmi
Kuvataiteilija, Taidemaalari
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 040-5899045

Oma esittely

Elämä on jatkuvaa muutosta. Ympärisö muuttuu, itse muutun, yksikään hetki ei ole toisen kaltainen. Kuvaan maalauksissani tätä rajoittamatonta, alati vaihtuvaa ja virtaavaa olemisen ja muutoksen tilaa. Värit ovat olennaisen tärkeitä. Vaikka niitä on maalauksissani paljon, niiden tulee näyttäytyä ikäänkuin saman valon harmonisoimina. Alitajunta antaa virikkeitä, ja intuitio ohjaa ratkaisuihin tietoisen mielen ohella. Vaikka tapahtumat niin elämässä kuin maalauskankaalla koko ajan muuttuvat, on kuitenkin pyrittävä kohti lujaa ydintä, pysyvää ja kannattelevaa. Tuossa ytimessä ovat avoimuus, vilpittömyys ja valmius muutokseen.
Näytä biografia

Bio

Rauni Sipilä on Suomussalmella syntynyt helsinkiläinen taidemaalari ja filosofian maisteri, jonka taiteilijaura alkoi hänen valmistuttuaan Vapaasta Taidekoulusta v. 1982.

Rauni Sipilän tärkein tämänhetkinen työskentelymateriaali on öjyväri. Hänen kolorisminsa perustuu puhtaisiin, usein voimakkaisiin väreihin. Hän rakentaa niiden avulla avoimia, rajoittamattomia tiloja, joissa voi havaita yhtymäkohtia luontoilmiöihin ja luontoon tai tunne-elämään liittyviin kokemuksiin.

Rauni Sipilä on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä Helsingissä ja muualla Suomessa. Hänen töitään on ollut esillä esim. Galleria Duetossa, Galleria Katariinassa, Galleria Johan S.:ssä, Galleria BE19:ssa Helsingissä sekä eri gallerioissa Jyväskylässä, Oulussa, Lahdessa ja Tampereella. Yhteisnäyttelyistä mainittakoon Suomen Taiteilijain näyttelyt, SKjL:n näyttelyt ja Uudenmaan kuvataiteilijoiden aluenäyttelyt.

Rauni Sipilän maalauksia on useissa yhteisöjen ja yritysten kokoelmissa.