Riikka Latva-Somppi

Perustiedot

s. 1969, Espoo
Kuvataiteilija, Kuvanveistäjä

Yhteystiedot

Oma esittely

Käsittelen teoksissani arkeen ja minuuteen ja hetkessä olemiseen liittyviä tunteita ja havaintoja sekä sitä, miten havainnoimme ja arvotamme ympäristöämme. Teoksessa teoria muuttuu kokemukseksi – olipa se sitten kulttuurinen konnotaatio, älyllinen elämys, pieni huvittunut oivallus tai henkilökohtaisen muiston pinnalle pulpahtaminen. Olen kiinnostunut materiaalisuuden merkityksistä ja ihmisen ja ei-ihmisen ekologiasta.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Työn alla taiteellinen väitöstutkimus Laboratory of Presence Aalto yliopiston Muotoilun laitokselle 2018-2022.
http://empirica.aalto.fi

Bio

Riikka Latva-Somppi (s. 1969) on kuvanveistäjä, lasitaiteilija ja taiteilija-tutkija. Lisäksi hän toimii toimii taiteen ja muotoilun alalla kuraattorin, opettajan ja asiantuntijan tehtävissä. Hän valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulun keramiikka- ja lasitaiteen koulutusohjelmasta vuonna 1995 ja on tällä hetkellä tohtorikoulutettavana Aalto yliopiston Muotoilun laitoksella.

Latva-Sompin teoksia on ollut esillä näyttelyissä laajalti Suomessa ja ulkomailla ja niitä on useissa koti-ja ulkomaisissa kokoelmissa.
Ympäristötaiteen säätiö valitsi Helsingin Arabianrannassa sijaitsevan julkisen teoksen Näktergalen – Satakieli Vuoden ympäristöteokseksi vuonna 2009. Tikkurilan uuden keskustan arkkitehtuurin, maisema-arkkitehtuurin ja kuntatekniikan palkinnot toivat erityismainintoja ART4-ryhmän taideteoskokonaisuudelle, jonka osana Latva-Sompin Kotiseutu-teos on.