Saara Mesterton

Perustiedot

s. 1958, Kuhmo
kuvataiteilija, taidemaalari, performanssitaiteilija
Asuinpaikka: Kerava

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 045-1309161

Oma esittely

Maalaamiseni lähtökohtana on väri. Viiva alistuu värin tahtoon.

Vuodesta 2013 lähtien olen tehnyt performanssivideoita. Performanssissa käsittelen asioita ja näkökulmia, jotka saivat minut kiinnostumaan aiheesta. Performanssiin liittyy aina maalaus, animaationa tai muuten osana videota. Usein siinä myös itse laulamani laulu. Katson aihettani performanssin, maalauksen ja laulun läpi.


Näytä biografia

Ajankohtaista

Yksityisnäyttely
Pirunvuoren Kivilinnassa
1.7.-1.8.2021


Näyttely on avoinna joka päivä
klo 11-17, Ellivuorentie 131, Sastamala.

Art Fair Suomi  '19 - Kansainvälinen nykytaidefestivaali 23.-26.5.2019, mukana performanssivideolla Durme, durme (Nuku, nuku).
- taustaa Durme, 
- pigmenttivedoksia taidekirppiksellä

 

Keravan Asemansillan peruskorjaus 2018-2019,  Osallistava yhteisötaideprojekti

Bio

Saara Mesterton on opiskellut  kuvataidetta ja musiikkia .  Taidemaalarin opintojen jälkeen hän on jatkanut omaan taiteellista työtään maalausten ja performanssifilmien parissa. Samaan aikaan hän on toiminut Keravan kuvataidekoulussa kuvataideopettajana sekä osallistunut kuvataiteilijana moniin yhteistyöhankkeisiin mm Ateljee-asuntoja Keravalle, Taidepäiväkoti Konstin perustaminen, Taidepesä (kuvataiteen ja musiikin työpajoja eritysitä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille), Keravan taiteilijakoulutus (taitelija-opettaja työparitoiminta), Sibelius Keravalla (animaatioita Sibeliuksen musiikkiin), Dance@Kerava (kännykkävideokilpailun tuomaristossa), Osallistava museo -projektin ohjausryhmässä, Keravan Asemansillan peruskorjaus (osallistava kaupunkisuunnittelun taideprojekti).