Taina Kokkonen

Perustiedot

Taidegraafikko

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358 (0)50 33 68 260

Oma esittely

Yhdistelen teoksissani grafiikan eri menetelmiä tarkoituksenani luoda monitasoisuuden vaikutelma.

Pohjimmaisessa taustan muodostavassa kerroksessa olen useimmiten käyttänyt perinteistä puupiirrosta, jonka päälle yleensä lisään yksityiskohtaisemman kuvakerroksen jollain muulla tekniikalla.

Töissäni esiintyvät aiheet ja symbolit ovat tallentuneet muistiini ympäröivän maailman havainnoimisesta.

Teoksissa kuva-aiheet esiintyvät yhteydestään irrotettuina. Usein niiden alkuperä on kadonnut tunnistamattomaksi. Toisinaan palaset loksahtavat kohdalleen teoksia nimettäessä - jokin uutinen tai vaikkapa valokuva saattaa palauttaa kuvan lähtökohdan mieleeni.

Näin työskenneltäessä lopputulos on aina jossakin määrin yllätyksellinen. Prosessiin sisältyy aina uuden löytämisen mahdollisuus.

Luonto orgaanisine muotoineen ja kasvimaailmoineen on aina ollut havainnoimiseni lähtökohta. Se heijastaa mitä parhaiten mielenmaisemaani. Sen tutkimiseen en koskaan kyllästy.
Näytä biografia

Ajankohtaista

VIISI HUONETTA

Juha Holopainen-Teija Immonen-Vappu Johansson-Taina Kokkonen-Metta Savolainen

Galleria Aarni 4.3.-29.3.2020

Kauppakeskus Sello 3 krs, Leppävaarankatu 3-7, 02600 Espoo

 

Grafiktriennal XVI

Nordic Contemporary Print Triennial 2020

The Swedish Printmakers’ Association arranges in collaboration with Galleri Sander, Trelleborgs Museum and Luleå Art Gallery Grafiktriennal XVI. An exhibition that strives to explore and present a section of contemporary Nordic printmaking.

The exhibitions are as follows:
• Galleri Sander, Norrköping 25 January – 14 March 2020
• Trelleborgs Museum 4 April – 23 May 2020
• Luleå Art Gallery 29 August – 1 November 2020

Bio

Taina Kokkonen on syntynyt Kajaanissa 1960. Hän on valmistunut taidegraafikoksi Kankaanpään taidekoulun grafiikan linjalta 1983 ja filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopiston taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitokselta 1992.

Kokkonen on Suomen Taidegraafikkojen, Helsingin Taiteilijaseuran ja Kajaanin Kuvataiteilijoiden jäsen. Vuodesta 1988 hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä. Lisäksi hänen teoksiaan on ollut esillä useissa suomalaisissa- ja kansainvälisissä näyttelyissä. Hänen teoksiaan on julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa.

Kokkonen työskentelee Helsingissä Arabian Taidegraafikoiden työhuoneella.