Taina Kokkonen

Taidegraafikko

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358 (0)50 33 68 260

Oma esittely

Yhdistelen teoksissani grafiikan eri menetelmiä tarkoituksenani luoda monitasoisuuden vaikutelma.

Pohjimmaisessa taustan muodostavassa kerroksessa olen useimmiten käyttänyt perinteistä puupiirrosta, jonka päälle yleensä lisään yksityiskohtaisemman kuvakerroksen jollain muulla tekniikalla.

Töissäni esiintyvät aiheet ja symbolit ovat tallentuneet muistiini ympäröivän maailman havainnoimisesta.

Teoksissa kuva-aiheet esiintyvät yhteydestään irrotettuina. Usein niiden alkuperä on kadonnut tunnistamattomaksi. Toisinaan palaset loksahtavat kohdalleen teoksia nimettäessä - jokin uutinen tai vaikkapa valokuva saattaa palauttaa kuvan lähtökohdan mieleeni.

Näin työskenneltäessä lopputulos on aina jossakin määrin yllätyksellinen. Prosessiin sisältyy aina uuden löytämisen mahdollisuus.

Luonto orgaanisine muotoineen ja kasvimaailmoineen on aina ollut havainnoimiseni lähtökohta. Se heijastaa mitä parhaiten mielenmaisemaani. Sen tutkimiseen en koskaan kyllästy.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Galleria Joella, Turku 30.9.-20.10.2019, yhteisnäyttely Teija Immosen kanssa.

Bio

Taina Kokkonen on syntynyt Kajaanissa 1960. Hän on valmistunut taidegraafikoksi Kankaanpään taidekoulun grafiikan linjalta 1983 ja filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopiston taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitokselta 1992.

Kokkonen on Suomen Taidegraafikkojen, Helsingin Taiteilijaseuran ja Kajaanin Kuvataiteilijoiden jäsen. Vuodesta 1988 hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä. Lisäksi hänen teoksiaan on ollut esillä useissa suomalaisissa- ja kansainvälisissä näyttelyissä. Hänen teoksiaan on julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa.

Kokkonen työskentelee Helsingissä Arabian Taidegraafikoiden työhuoneella.