Tiina Lehtimäki

Perustiedot

s. 1962, Vaasa
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Maxmo, Vöyri

Yhteystiedot

Oma esittely

Olen Tiina Lehtimäki, kuvataiteilija. Olen kotoisin Vaasasta, nykyään asun ja työskentelen Österön saaressa, Maksamaalla (Maxmo).

Olen Suomen Taidegraafikoiden, Pohjalaisen Taiteilijaliiton ja Vaasan Taiteilijaseuran jäsen. Teoksiani on ollut mukana jurytetyissä näyttelyissä vuodesta 1998.
Teoksiani löytyy mm. Helsingin kaupungin, Vaasan Taideyhdistyksen ja Pohjanmaan museon kokoelmista yksityiskokoelmien lisäksi.

Luonto, eläin, ihminen

Käsittelen teoksissani usein luontoa, eläintä ja ihmistä sekä näiden välistä suhdetta. Nämä aiheet ovat ylipäätään keskeistä ja pysyvintä tuotannossani.
Myös tarun ja todellisuuden välisellä jännitteellä on ollut tärkeä asema kuvataiteessani alusta alkaen, ja se ilmaantuu spontaanisti mukaan työn edetessä.
Luonnonelementti, joka on jatkuvasti ollut mukana taiteessani, on meri.

Taidepiirtäminen

Olen profiloitunut taidepiirtäjänä, koska piirtäminen on perusta kaikelle taiteen tuottamiselleni.
Työskentelen yhdistäen useita eri piirrostekniikoita, useimmiten paperille tai puulevylle. Useille teoksilleni on ominaista suuri koko, mustavalkoisuus ja dynaaminen viivan käyttö. Viime aikoina olen käyttänyt enimmäkseen akvarellitekniikkaa yhdistäen sen piirrosjälkeen.
Työskentelyni on yleensä päämäärätietoista, ja valmistan mielelläni teoksia silmällä pitäen jotakin tiettyä tilaa ja teemaa.