Kirsimaria Elisabet Törönen

Perustiedot

s. 1969, Tampere
Kuvataiteilija, tuottaja, taidekasvattaja, kuraattori
Asuinpaikka: Mikkeli

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358 400 903 476

Oma esittely

Taide on matka - harvoin vastaus

Kirsimaria E. Töröstä voi luonnehtia piirtäjäksi, joka on irrottautunut paperilta ja kuljettanut piirtämisen mukanaan eri materiaaleihin ja myös tilallisiin teoksiin. Hän käsittelee teoksissaan taidehistoriaa tulkiten sitä uudestaan uudenlaisista näkökulmista.

Hän työstää piirroksistaan reliefejä eri materiaaleista ja skaalaa niitä moneen kokoon. Törösen symbolit ovat tunnistettavia. Hän rakentaa välillä kuva-arvoituksia mutta arvoitukset ovat pikemminkin tiedostamattoman symboliikkaa kuin aitoja kysymyksiä.

Viiva, joka piirtää esiin ihmishahmon, on tavanomainen mutta silti tai juuri siksi kaiken kuvataiteen alku. Teoksissa on havaittavissa primitiivisen taiteen merkistöjä ja ornamentillista dekoraatiota, mutta myös graffitimaalarin merkkejä.

Näytä biografia

Bio

Olen toiminut ammattitaiteilijana vuodesta 1993, oman toiminimen perustin vuonna 1996.

Olen aloittanut taideopintoni Suomessa Pertti Summan johdolla Helsingin yliopiston piirustuslaitoksella 1987. Minulle oli luontevaa lähteä opiskelemaan ulkomailla. Ison osan lapsuudestani kävin koulua, vanhempieni työstä johtuen, kansainvälisissä kouluissa Lähi-Idässä.

Valmistuin taidegraafikoksi Rotterdamin korkeakoulusta, Willem de Kooning kuvataideakatemiasta Hollannista vuonna 1993 taidegrafiikka pääaineena, taidemaalaus sivuaineena.

Työskentelen omilla työhuoneilla Mikkelissä ja Ivalossa. Mikkelin studion yhteydessä ylläpidän studiogalleria Wäkewää, joka on toiminut kokeellisena, taiteilijoille ilmaisena taidetilana ja kohtaamispaikkana.

Minut on palkinnut Mikkelin kaupunki Mikkeli palkinnolla vuonna 2011 ja TAIKE – Taiteen-edistämiskeskus Etelä-Savon taidepalkinnolla vuonna 2016.