Vesa Aaltonen

Perustiedot

s. 1965, Pomarkku
valokuvaaja / valokuvataiteilija
Asuinpaikka: Turku

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358 400 546264

Oma esittely

Kipinä työhöni syntyy ajan kulusta. Olen kiinnostunut paikoista, joissa ihmisen läsnäolon voi tuntea. Etsin symbolisia merkityksiä ympäröivästä maailmasta. Usein lähtökohdat työlleni löytyvät kulttuurimais emasta, taidehistoriasta ja arkkitehtuurista – paikoista tai asioista, joilla on vuosisadoista toiseen ollut syvä ja pysyvä vaikutus ihmiseen. Kuvauskohteet löytyvät usein luonnostaan, alustava ideointi kasvattaa ruokahalua ja määrittelee tulevan työn suuntaa. Tekeminen ja kokeilu on edellytys luovalle työlleni. Ensivaikutelma on tärkeää. Merkittävänä tekijänä voivat toimia tapahtumat menneisyydessä tai vaikka paikan historia. Joskus pelkästään valo, väri, muoto, vanha esine tai luonnon yksityiskohdat riittävät herättämään mielenkiintoni.

Työskentelyni vaihtelee abstraktista maisemasta arkkitehtoonisen tarkkaan yksityiskohdat toistavaan esitystapaan. Kokeilen mielelläni erilaisia tapoja, enkä halua lokeroitua. Teokseni näyttävät usein ulkoisesti viimeistellyiltä ja kauniilta, vaikka ympäröivän maailman kohtaaminen saakin minut mietteliääksi. Kerta toisensa jälkeen olen kasvotusten oman ihmisyyteni kanssa ja joudun kyseenalaistamaan taiteellisen työni merkityksen. Tärkeää on olla valpas, pohtia onnea ja menestystä, menetystä, pelkoa ja pettymystä, tulevaisuuden toivoa ja elämää itseään. Oleellista on havainnoida ympäristöään, katsoa välillä taakse ja mennä eteenpäin.
Näytä biografia

Bio

Vesa Aaltonen (s. 1965) on turkulainen valokuvaaja ja valokuvataiteilija. Hän on valmistunut vuonna 1995 Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta ja työskennellyt laaja-alaisesti valokuvauksen kentällä. Aaltonen on toiminut myös valokuvauksen opettajana Turun taideakatemiassa. Hän on ollut toteuttamassa erilaisia yhteisöllisiä valokuvausprojekteja, osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin ja pitänyt yksityisnäyttelyitä sekä Suomessa että Ruotsissa vuodesta 1997. Aaltosen teoksia on muun muassa Turun ja Helsingin kaupungin taidemuseoiden kokoelmissa.