Julia Weckman

Perustiedot

s. 1977, Espoo
Valokuvataiteilija
Asuinpaikka: Espoo

Yhteystiedot

Oma esittely

Työskentelen pääasiassa valokuvan, mutta myös erilaisten esine-, ääni-, tai videoinstallaatioiden parissa. Valmistuin taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta (nyk. Aalto yliopisto), valokuvataiteen koulutusohjelmasta vuonna 2004 ja olen tehnyt taiteellista työtä siitä lähtien.

Työssäni käsittelen maisemaa ja maiseman kautta sekä omia että yleisempiä ja ajankohtaisia pohdintoja. Reagoin maailman tapahtumiin teoksillani, jotka ovat aina voimakkaan henkilökohtaisen impulssin synnyttämiä. Töitäni on ollut esillä Suomessa ja ulkomailla yksityis- ja yhteisnäyttelyissä. Vuonna 2005 toteutin Helsinkiin Arabianrantaan HYY:n asuinrakennukseen julkisen teoksen.
Töihini voi tutustua myös osoitteessa www.juliaweckman.com

Olen myös Taiteilijakollektiivi Kunstin jäsen. Kunst toteuttaa omia yhteisnäyttelyitä ja taiteellisia interventioita aktiivisesti Suomessa ja ulkomailla. Kunst on koordinoinut ja kuratoinut taiteilijavetoista nykytaiteen galleriaa, Galleria Lapinlahtea v.2016- entisen Lapinlahden mielisairaalan tiloissa Helsingissä.
Taiteilijakollektiivi Kunstin toimintaan voi tutustua osoitteessa www.taiteilijakollektiivikunst.fi.

Ajankohtaista

Taiteen Edistämiskeskuksen Uudenmaan taidetoimikunta on myöntänyt vuonna 2018 Taiteilijakollektiivi Kunstille taidepalkinnon. Taiteilijakollektiivi Kunst on keväällä 2013 perustettu yhteistoiminnallinen yksikkö, jossa toimivat taiteilijat Christina Holmlund, Pia Paldanius, Jarmo Palola, Sirpa Päivinen, Anu Suhonen ja Julia Weckman.

Vilkkaan näyttely- ja tapahtumatoiminnan sekä kansainvälisen verkostoitumisen lisäksi kollektiivi on kuratoinut ja koordinoinut perustamansa Galleria Lapinlahden näyttelytoimintaa vuodesta 2016 lähtien. Taiteilijakollektiivi Kunst tekee poikkitaiteellisia projekteja ja performatiivisia interventioita. Kunst toimii keskustelevana ja toteuttavana orgaanina, jonka yhteisteoksissa yksittäisen taiteilijan rooli ei korostu, vaan tekijyys on yhteisöllistä.

Tammikuussa 2019 - Taiteilijakollektiivi Kunstin näyttely Galleria Lapinlahdessa.