Acton / HELVETICA
Loading…

Marko Saarelainen: Acton / HELVETICA

Valmistumisvuosi: 2016
Tekniikka: Spray- ja akryylimaalit kuitulevylle
Koko: 80x120cm
Avainsanat: acton, helvetica, neue, condensed, black, make, your, mark, art, gallery, graffiti, letters, typography, graphic, design
Yksi länsimaailman käytetyimmistä kirjasimista on Helvetica. Sitä näkyy niin isojen yritysten logoissa kuin kaupunkien infotaulujen ja kylttien teksteissä jopa kyllästymiseen asti. Tai oikeastaan sen äärimmäisen neutraaliuden, suorastaan harmauden takia, siihen ei edes kyllästytä, koska siihen ei kiinnitetä huomiota. Kirjasin on siitä nerokas, että se toimii nimenomaan viestinvälittäjänä jossa vastaanottaja keskittyy itse sanomaan, ei sen ulkoasuun.

Leikittelin Helvetica-fontin ja graffitin kontrastilla "Acton - Kirjaimellisesti" yksityisnäyttelyssäni, joka pidettiin 2016 Make Your Mark -galleriassa. Tämä on yksi teoksista, jossa nimimerkkini "Acton" esitetään toistensa päälle lomittain ja hieman eri kokoisina ladoituilla Helvetica Neue Condensed Black kirjasimilla. Samainen teos on ollut esillä myös "Rakkaudesta Vapauteen" näyttelyssä ja "Art Fair 2017" taidemessuilla.