Jälkeen VI / After VI
Loading…

Merja Salonen Di Giorgio: Jälkeen VI / After VI

Valmistumisvuosi: 2011
Tekniikka: öljy kankaalle
Koko: 19x23cm
Avainsanat: historia, kulttuuri, taide, elokuva, kirjallisuus, sirkus, tanssi, teatteri, luonto, mytologia, rakennettu ympäristö, tunne, uskonto, yhteiskunta, tie, pilvet, metsä, lumi, öljymaalaus, sininen, valkoinen, violetti, yhteiskunta, raunioromantiikka, luonto, pieni maalaus
Jälkeen -sarja

Myrskyn pyörteen sisällä on hiljaista. Muutoksen huomaa tapahtuneen vasta jälkikäteen. Myrsky ja myrskyn jälkeen oli paljon käytetty aihe romantiikan ajan taiteessa. Tässä maalaussarjassa palaan tähän kiinnostavaan aiheeseen uudesta näkökulmasta.

Raunioituneet antiikin kaupungit, seinien kulununeet pinnat, savut, sumut. Raunioiden tai kulumien mielenkiintoisuuteen ei vaikuta se, millä tavalla kaupungit ovat raunioituneet tai seinät kuluneet - onko kyseessä ollut luonnonilmiö vai ihmisen aiheuttama raunioituminen kuten sota. Pidän ihmistä ja hänen toimintaansa osana luonnon normaalia kiertokulkua. Suhtaudun vielä olemassa oleviin asioihin tulevaisuudesta käsin, nostalgisesti kuin ennnakoiden niiden häviämistä.

Jälkeen -maalauksissa rinnastan erilaisia luonnonilmiöitä ja niiden jättämiä jälkiä. Savu on savua, tuli tulta, riippumatta siitä, kuka tai mikä ne aiheuttaa ja miksi. Tummista sävyistä huolimatta toivoa on.

Maalausten tekniikkana on öljy kankaalle ja niitä oli esillä vuonna 2014 Helsingissä Galleria G12:ssa.