Merja Salonen Di Giorgio

Perustiedot

s. 1973, Tampere
Kuvataiteilija, Taidemaalari
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Oma esittely

Työskentelyni polttoaineena toimii innostus ihmisen jättämiin jälkiin kulttuuriympäristössä, paikan henki, `genius loci´, sekä historian kerrostumat. Idea Grand Tour ´ista kiehtoo myös. -Missä vaiheessa eksoottisesta tuli kotoista ja kotoisesta eksoottista?

Olen elänyt suomalaisen ja italialaisen kulttuurin välissä puolet elämästäni ja se vaikuttaa lähestymistapaani oleellisesti. "Toinen jalka Suomessa, toinen Italiassa" -olen molemmissa yhtä aikaa ja samalla voin halutessani tarkastella niiden ilmiöitä myös ulkopuolelta.

Maalausprosessissa koen tärkeäksi antaa tilaa sanattomalle, jotta näkymätön voi tulla teoksessa esille. Käytän tekniikoina pääosin öljyväriä kankaalle ja sekatekniikkoja paperille. Historialliset materiaalit sekä perinteiset maalausmenetelmät ovat tärkeitä, tosin uudelleen sovellettuina. Materiaali on jopa itseisarvoista ja tuo oman käsitteellisen tasonsa teoksiin.

Olen tilauksesta toteuttanut myös pysyviä ympäristöteoksia mm. betonista Helsinkiin. Taidemaalariliitossa olen varsinainen jäsen ja töitäni löytyy mm. Helsingin kaupungin ja Lahden taidemuseon kokoelmista.

Lisää: kts. www.merjasdg.net
Näytä biografia

Ajankohtaista

Katso myös www.merjasdg.net

Tekeillä Roihupelto-Pompeji maalaussarja vuodesta 2017. Sarjassa on noin 50 öljy-, tempera- ja putridotekniikalla tehtyä maalausta.

Bio

Merja Susanna Salonen Di Giorgio syntyi 1973 Tampereella.
Hän asuu ja työskentelee Helsingissä, vuodesta 1998 vuosittain myös Italiassa

Tärkeimmät tekniikat ovat öljy kankaalle ja sekatekniikka paperille sekä ympäristöteokset.

Salonen Di Giorgio suoritti taiteen maisterin opinnot 1999 Taideteollisen korkeakoulun taideosastolla, Pallas-ohjelmassa. (nyk. Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu).

Taidemaalariliitossa hän on varsinainen jäsen.

Töitä oli ensimmäisen kerran esillä jyrytetyssä näyttelyssä vuonna 1995. Kyseessä oli 48.Nuorten näyttely Helsingin Taidehallissa. Siitä lähtien Salonen Di Giorgiolla on ollut säännöllistä näyttelytoimintaa Suomessa ja ulkomailla.

Yksityisnäyttelyitä mm.

Galleria Saskia, Tampere, 2017

Galleria G12, Helsinki, 2014
Lapinlahden taidemuseo, 2010
Taidesalonki / Konstsalongen, Helsinki 2010
Galleria Uusitalo, Helsinki, 2005
Galleria Katariina, Helsinki, 2000, 2014

Julkisia teoksia (tilaustöitä) Helsingissä:

Laiturit, 2008, Arabianranta, Helsinki,
Muistijäljet, 2005, Fallkulla ja
Puutarha, 2000, Radisson Plaza -hotellin siäpihalla, os. Mikonkatu 23.

Vuosina 1998-2000 Salonen Di Giorgio toteutti Helsinki Firenzessä, Firenze Helsingissä -valokuvateoksen: maalauksellisia seinien yksityiskohtavalokuvia em. kaupunkien kaupunkitiloissa.

2003 hän julkaisi Helsinki Firenzessä, Firenze Helsingissä- kirjan em.projektista. (suomi / englanti / italia) Esittelytekstin kirjoitti Helsingin kaupungin kulttuurijohtaja Yrjö Larmola.

2014 hän julkaisi maalauksistaan kirjan Grand Tour, johon esittelytekstin kirjoitti ma. museonjohtaja Minerva Keltanen Sinebrychoffin taidemuseosta, Kansallisgalleriasta.

Salonen Di Giorgion teoksia on mm. Helsingin kaupungin, Lahden taidemuseon, Työväen keskusmuseon, SOK:n, Tampere-Maja -säätiön ja Okopankin taidekokoelmissa.

Salonen Di Giorgio nauttii barokkimusiikin kuuntelusta ja osallistuu siihen mielellään tanssimalla.