Onnenpyörä
Loading…

Terhi Heino: Onnenpyörä

Valmistumisvuosi: 2018
Tekniikka: Kasvit, liimapaperiteippi, paperi
Koko: 49x 64cm
Avainsanat: Terhi Heino, Onnenpyörä, Taidesalonki, Kasvio, piirustus
Toissa keväänä talonyhtiössä, jossa asun, alkoi putkiremontti. Pihalle tuodut jätelavat osottautuivat varsinasiksi aarreaitoiksi. Dyykkasin lavalta kuusikymmentäluvulla kerätyn kasvion.
Teokseni ovat kasviosta irronneilla kasveilla piirrettyjä piirustuksia, veistoksia ja kasvion sivuista tehtyjä installaatioita.
Piirustuksissa käytän samaa liimateippitekniikkaa kuin kasviota tehdessä on käytetty. Kasvien muodot, rakenteet ja hauraus on ohjanneet teoksiani ja teemojani.
Esillä on myös kasvien löytöpaikkoihin liittyviä teoksia, joissa kaupunkisuunnittelun menneisyys ja nykytilanne kohtaavat-kuten teoksessa ”Näkymä Kyläsaaren kaatopaikalta”. Joissain teoksissa on vain kasvin jättämä jälki jäljellä-kuin kasvin itsensä tallentamana varjokuvana.
Olen jäljittänyt kasvion tekijän, vanhemman Rouvan, joka asuu talonyhtiössäni ja haastatellut häntä kasvion tekemisestä sekä vieraillut useissa kasvitieteellisissä puutarhoissa ja museoissa sekä livenä että virtuaalisesi(esim. Carl von Linnen kokoelmat Tukholman luonnontieteellisessä museossa, Berliinin Kasvitieteellinen puutarha).
Teokseni kommentoivat luonnon ja ihmisen tapaa tallentaa itseään, elinympäristömme muutosta,ihmisen ja kasvien luokittelujärjestelmiä, nimeämistä,nykyajan aarteenetsintää, kaupungin muutosta ja koulutehtäviä. Yrityksenäni ajatus- posthumanistisessä hengessä-inhimillistää luontoa