SOKERIPALAMOSAIIKIT 2010
Loading…

Päivi Maunu: SOKERIPALAMOSAIIKIT 2010

Valmistumisvuosi: 2010
Tekniikka: Ympäristötaide
Avainsanat: ympäristötaide, sokeripalamosaiikki
Päivi Maunun ja Ilari Kähösen työryhmä NAPS, Nature&Art Post Scriptum , luonnon ja taiteen jälkisanat, reagoi kommentoiden elinympäristömme kysymyksiin.

Työryhmä NAPS aloitti toimintansa 2008 ja on sen jälkeen toteuttanut niin Suomessa kuin ulkomailla joukon erilaisia ympäristötaidetta ja performanssia yhdistäviä taidetekoja ja -teoksia. Sokeripalamosaiikkiteokset ovat saaneet viitteitä bysanttilaisesta muotokielestä, jota työryhmä NAPS tutki Hagia Sofiassa, Istanbulissa keväällä 2010.
Sokeripalamosaiikkiteokset edustavat ympäristötaiteen suuntausta, jossa teos sopeutuu maisemaan, elää sen kiertokulussa, kuluu ja häviää luontoon. Teoksen kesto riippuu olosuhteista.

Kesän 2010 ympäristöteosten sarja rakentui teoksista ”Männynsilmäys” Mäntyharjulla, "Koskenkuulo" Jämsänkoskella ja "Korvenkatse" Suomussalmella. Tässä sarjassa teokset viittaavat aistimiseen, ei pelkästään ihmisen, vaan luonnon elementtien omalakiseen aistimukseen. Silmä- ja korva -aiheen lisäksi teoksissa heilahtaa koristeellinen helma tai viitan lieve, joka on saanut innoituksen kirjallisuudesta, Mika Waltarin Johannes Angelos romaanista.

 

Lisäkuvat teoksesta

Lisäkuva teoksestaLisäkuva teoksestaLisäkuva teoksesta

Taiteilijan teoksia