The Unfolding
Loading…

Niko Skorpio: The Unfolding

Valmistumisvuosi: 2018
Tekniikka: Monimuotoinen audiovisuaalinen teos
 The Unfolding on monimuotoinen audiovisuaalinen teos, joka hyödyntää päällekkäisvalotus- ja montaasitekniikoita. Kuvassa valoa hohtava ihmisen pään kaltainen hahmo muotoutuu, kääntyy ja ‘avautuu’ loputtomiin. Kuvan kaksipuolinen symmetria muistuttaa kineettistä mustetahratestiä ja viittaa luonnossa ja monissa elämänmuodoissa ilmenevään symmetriaan. 

Teoksen elektroakustinen ääniraita mukailee sävyltään ja rakenteeltaan tantrisen buddhalaisuuden piirissä kuultua rituaalimusiikkia, ja muuntuu ajan myötä joksikin muuksi. 

Pintapuolisesti The Unfolding on tutkielma valosta, muodosta ja liikkeestä. Syvällisemmin se heijastelee ihmisyyttä kauneuden, haurauden ja voiman häilyvän kolminaisuuden kautta. Teoksen lähtökohta on eksistentiaalinen kaipaus purkaa muuri itsen ja toisen välillä. 

Teoksesta on kolme variaatiota eri ympäristöihin (screening, installaatio, live-esitys). Variaatiot perustuvat samaan lähdemateriaaliin ja ovat keskenään näennäisesti samankaltaisia. Niiden tavoite on kuvata eri tavoin suurempaa kokonaisuutta, jonka tuominen ajan ja tilan asettamiin rajoihin on mahdotonta. 

Lisäkuvat teoksesta

Lisäkuva teoksestaLisäkuva teoksestaLisäkuva teoksesta