UOTISAHA 1.01, 2020
Loading…

Jokke Saharinen: UOTISAHA 1.01, 2020

Valmistumisvuosi: 2020
Tekniikka: käsitetaide
Koko: määrittelemätön
Editio: 2 x uniikki ja 1 x ainutkertainen teos
UotiSaha = kuvataiteilijat Jokke Saharinen ja Johanna Uotinen

Näyttely juhlisti pyöreitä vuosia ja kommentoi ajan kulumista, hetkellisyyttä ja kaiken katoavaisuutta. Näyttelyn nimi tuli taiteilijoiden yhteenlasketusta iästä: 50 + 51 = 101 = 1.01

Näyttely koostui UotiSahan yhteisteoksesta sekä taiteilijoiden sooloteoksista.

UOTISAHA 1.01

117 600 Hama-askarteluhelmestä valmistettu, suurikokoinen (135 x 210 cm) taiteilija-avioparin omakuva.

Teoksessa leikkisät ja arkiset askarteluvälineet on otettu kuvataiteen sisällöntuottamisen välineeksi. Lisäksi teos ilmentää taideteoksen mikro- ja makroulottuvuuksia. Läheltä tarkasteltuna teos välittää aivan toisenlaista informaatiota kuin kauempaa katsottuna.

PYÖREÄ VUOSI

Johanna Uotisen 368 polaroid-kuvasta muodostuva kuvapäiväkirja (150 x 250 cm).

Teos kommentoi ajan kulumista ja korostaa hetkellisyyttä. Lisäksi teos ottaa kantaa myös sosiaalisen median ja selfie-kulttuurin tuottamaan täydellisen kuvan metsästykseen. Polaroid-kuvat valmistuvat välittömästi ilman mahdollisuutta jälkikäsittelyyn tai kuvamuokkaukseen, joten ’epäonnistuneet’ otokset on vain hyväksyttävä.

PUOLIINTUMISAIKA

Jokke Saharisen grafiittiliidulla ja stompilla (varjostuspuikolla) suoraan seinään piirretty grafiittigraffiti (150 x 250 cm).

Teos ottaa kantaa taiteen pysyvyyteen, alkuperäisyyteen ja markkina-arvoon. Teos jää näyttelyn jälkeen seinämaalin alle. Sitten se on olemassa enää digitaalisena versiona ja jäljelle jää vain muisto alkuperäisestä teoksesta.

 

Lisäkuvat teoksesta

Lisäkuva teoksestaLisäkuva teoksestaLisäkuva teoksesta