UOTISAHA 1.01, 2020
Loading…

Jokke Saharinen: UOTISAHA 1.01, 2020

Valmistumisvuosi: 2020
Tekniikka: käsitetaide
Koko: määrittelemätön
Editio: 2 x uniikki ja 1 x ainutkertainen teos
UotiSaha = kuvataiteilijat Jokke Saharinen ja Johanna Uotinen

2020: “UotiSaha 1.01”, Taidekeskus Ahjo, Koksi sali, Joensuu

Näyttely juhlisti pyöreitä vuosia ja kommentoi ajan kulumista, hetkellisyyttä ja kaiken katoavaisuutta. Näyttelyn nimi tuli taiteilijoiden yhteenlasketusta iästä: 50 + 51 = 101 = 1.01

Teokset:

UOTISAHA 1.01

117 600 Hama-askarteluhelmestä valmistettu, suurikokoinen (135 x 210 cm) UotiSahan omakuva.

Teoksessa leikkisät ja arkiset askarteluvälineet on otettu kuvataiteellisiksi sisällöntuottamisen välineiksi. Lisäksi teos ilmentää taideteoksen mikro- ja makroulottuvuuksia näyttäytymällä täysin erilaisena lähietäisyydeltä ja kaukaa katsottuna.

Teos nähtiin lisäksi myös “Joensuun taiteilijaseura 75-vuotta” -näyttelyssä, Kaapelitehtaan Puristamossa, Helsingissä vielä samana vuonna.

PYÖREÄ VUOSI

Johanna Uotisen 368 polaroid-kuvasta koostuva kuvapäiväkirja (150 x 250 cm).

Ajan kulumisen ja hetkellisyyden lisäksi teos ottaa kantaa sosiaalisen median ja selfie-kulttuurin tuottamaan täydellisen kuvan muokkaamiseen. Polaroid-kuvat valmistuvat välittömästi ilman mahdollisuutta kuvankäsittelyyn. Ne on hyväksyttävä sellaisinaan.

PUOLIINTUMISAIKA

Jokke Saharisen grafiittiliidulla ja stompilla (varjostuspuikolla) suoraan seinään piirretty grafiittigraffiti (150 x 250 cm).

Teos ottaa kantaa taiteen pysyvyyteen, alkuperäisyyteen ja markkina-arvoon. Teos jää näyttelyn jälkeen seinämaalin alle. Siitä jää jäljelle vain digitaalinen versio ja muisto alkuperäisestä teoksesta.

 

Lisäkuvat teoksesta

Lisäkuva teoksestaLisäkuva teoksestaLisäkuva teoksesta