ADAM SARLECH, 2000
Loading…

Jokke Saharinen: ADAM SARLECH, 2000

Valmistumisvuosi: 2000
Tekniikka: teatterinäytelmä, lavastus, puvustus, maskeeraus
Koko: määrittelemätön
Editio: 14 näytöstä, 2 ennakkonäytöstä ja 1 erikoisnäytös
Idea Adam Sarlechin teatterisovituksesta syntyi kesällä 2000, koska sarjakuvaa oli harmittavan vähän sovitettu näyttämölle. Ykä Pihlajamäki dramatisoi alkuperäistarinan ja Jussi Hartikainen ohjasi näytelmän.

Vastasin lavastuksen, puvustuksen ja maskeerauksen suunnittelusta Juha Lehtisen kanssa. Ehdotin näyttämölle myös elävää sellomusiikkia, jonka toteutti Sanna Haakana.

Ensi-ilta oli torstaina 07.12. Studioteatteri Montussa. Viimeinen näytös oli 14.02.2001. Näytelmä esitettiin vielä kerran Ylioppilasteatterifestivaaleilla Joensuussa 06.04.2001.

"Ylioppilasteatteri on ryhtynyt kunnianhimoiseen ja Pohjois-Karjalassa ennennäkemättömään projektiin siirtää Bézianin sarjakuvaklassikko Adam Sarlech näyttämölle. Tyylikkäästi visualisoitu ja sarjakuvamaisen ylilyödysti näytelty esitys nähtiin jo muutamia kertoja viime vuoden puolella. Näytelmä veti silloin salit täyteen, eikä syyttä: näytelmässä on yllätyksiä, kauhua, jännitystä ja tietenkin rakkautta."

City Joensuu/Kuopio 01/2001

"Viitteellinen ja yksinkertainen lavastus on onnistunut. Sarjakuvan henki on saatu hienosti lavalle."

Kaisu Parviainen: Joensuun ylioppilaslehti 2/2001

"Raatiin kuulunut ohjaaja-näyttelijä Mikko Roiha kehui sarjakuvan pohjalta tehtyä näytelmää "hullunrohkeaksi tempuksi", jota hän ei olisi uskaltanut tehdä."

Mari Mäkinen: Joensuun ylioppilaslehti 4/2001

"Roiha kiitti Sarlechia hullunrohkeaksi ja anarkistiseksi teatteriksi."

Liisa Yli-Ketola: Karjalainen 09.04.2001

 

 

 

 

Lisäkuvat teoksesta

Lisäkuva teoksestaLisäkuva teoksesta