Conflicts in Inner Dialog # 1 & # 2 / Ghosts of Gesture -valokuvasarja
Loading…

Kirsimarja Metsähuone: Conflicts in Inner Dialog # 1 & # 2 / Ghosts of Gesture -valokuvasarja

Avainsanat: nainen, sukupuoli, naistutkimus, identiteetti, identiteetin vaihto, muisto, performatiivisuus, rooli, tunne, muutos, liike, jatkumo, liikkuva kuva, pysähtynyt kuva
sarjasta Ghosts of Gesture/Il Movimento Fantasma.

Ghosts of Gesture tutkii pysähtynyttä liikettä, kuvitteellisia muistoja ja identiteettien vaihtoa. Toimin performatiivisessa projektissa sekä kuvattavana että kuvaajana pukeutuneena historiallisiin roolivaatteisiin.

Olen kiinnostunut muutoksen tutkimisesta liikkeessä ja ajassa: toistosta, rytmistä, liikkeen muodon jäljittämisestä ja dokumentoinnista, liikkuvan kuvan ja pysähtyneen kuvan vertailusta sekä tunnetiloista ja niiden muutoksista, joita eleillä ja liikkeillä voidaan rekonstruoida ja välittää.

Tunnetilojen provosoijina toimivat kuvitteelliset muistot ja tilanteet, joihin kuvaajan ja kuvattavan roolissa itseni asetan. Olen samalla kertaa sekä oma itseni että tuntematon toinen, sekä tässä ajassa että menneessä. Identiteetit menevät päällekkäin; käyn dialogia itseni ja 'vieraan' toisen kanssa. Roolini peilaa vakiintuneita eleitä, joiden avulla sukupuolta kuvataan ja joiden varassa sukupuoli tunnistetaan ja tuotetaan.

Italiassa vuonna 2009-2010 alkanut Ghosts of Gesture -sarja tulee esille yksityisnäyttelyyn 2013.

kirsimarja.net/ghosts-of-gesture---il-movimento-fantasma.html

©KMMetsähuone

Taiteilijan teoksia