HYPNOBATIA, 2009
Loading…

Jokke Saharinen: HYPNOBATIA, 2009

Valmistumisvuosi: 2009
Tekniikka: tilataide, seinämaalaus
Koko: määrittelemätön
Editio: ainutkertainen teos
Hypnobatia = kuvataiteilijat Jokke Saharinen ja Jukka Suhonen

"Hypnobatia: unenaikainen suoritus, joka tavallisesti tehdään hereillä ollessa". (Psykiatrinen sanasto, 1995)

Hypnobatia on koko näyttelytilan täyttävä, ennalta suunnittelematon, intuitiivisesti luotu installaatio, joka tässä vaiheessa muodostui vain näyttelytilan seiniä täyttävistä visuaalisista purkauksista.

Hypnobatiassa taiteilijoiden kädenjäljet sulautuvat yhdeksi, toisiaan täydentäväksi tyyliksi. Hypnobatia toteutuu aina uudenlaisella ja yllätyksellisellä tavalla.

Teoksen tuhoaminen ja tuhoutuminen näyttelyajan päätyttyä korostaa Hypnobatian hetkellistä, hektistä ja ainutlaatuista luonnetta. Siitä jää muisto vain teoksen kokeneiden alitajuntaan. Hypnobatia palaa aina lopulta sinne, mistä se on alunperin manifestoitunutkin.

"Postmodernismia herkullisimmillaan."

Olli Sorjonen: Karjalainen 31.12.2009

"Hypnobatia-teos on mainio esimerkki vahvasta postmodernista taiteesta, joka hyväksyy osansa taiteen jatkumossa, mutta haluaa uudistaa ja kyseenalaistaa sen kuvastoa ja esittämistapoja. Teoksessa voikin halutessaan nähdä useita viitteitä taidehistorian klassikoihin. Lineaarisuuden sijaan tällaisen teoksen merkitys muodostuu kerroksellisuudesta. Näin maalaus ei lukkiudu yhteen tarinaan vaan voi kertoa useita, jopa ristiriitaisia tarinoita samanaikaisesti."

Olli Sorjonen: Karjalainen 13.10.2009

2009: "Hypnobatia", Taidekeskus Ahjo / Koksi-sali, Joensuu

Lisäkuvat teoksesta

Lisäkuva teoksestaLisäkuva teoksestaLisäkuva teoksesta