HYPNOBATIA, 2011
Loading…

Jokke Saharinen: HYPNOBATIA, 2011

Valmistumisvuosi: 2011
Tekniikka: tilataide, seinämaalaus
Koko: määrittelemätön
Editio: ainutkertainen teos
Hypnobatia = kuvataiteilijat Jokke Saharinen ja Jukka Suhonen

"Hypnobatia: unenaikainen suoritus, joka tavallisesti tehdään hereillä ollessa". (Psykiatrinen sanasto, 1995)

Hypnobatia on koko näyttelytilan täyttävä, ennalta suunnittelematon, intuitiivisesti luotu installaatio, joka rakentuu satunnaisesti mukaan poimituista (kierrätys)materiaaleista ja -jätteistä.

Hypnobatiassa taiteilijoiden kädenjäljet sulautuvat yhdeksi, toisiaan täydentäväksi tyyliksi. Hypnobatia toteutuu aina uudenlaisella ja yllätyksellisellä tavalla.

Teoksen tuhoaminen ja tuhoutuminen näyttelyajan päätyttyä korostaa Hypnobatian hetkellistä, hektistä ja ainutlaatuista luonnetta. Siitä jää muisto vain teoksen kokeneiden alitajuntaan. Hypnobatia palaa aina lopulta sinne, mistä se on alunperin manifestoitunutkin.

"Varsinainen yllätys ovatkin Hypnobatia-huoneen maalaukset. Suhosen ja Jokke Saharisen tuotokset ovat sulautuneet yhteen, mutta seinistä tunnistaa osin Suhosen kikkeliaiheita. Työpari on tehnyt muuallakin tällaisia visuaalisia purkauksia."

Päivi Ruutiainen: Etelä-Suomen Sanomat 28.09.2011

"Katsoja saa uniikin näkökokemuksen, sillä näyttelyn loputtua seinämaalaukset häviävät valkoisen peittomaalin alle. Saharinen ja Suhonen ovatkin ekotekijöitä.

- Maailma ei ongelmajätettä tarvitse lisää."

Tiina Hotti: Uusi Lahti 24.09.2011

2011: "Idässä tuulee", Galleria Uusi Kipinä, Lahti

Lisäkuvat teoksesta

Lisäkuva teoksestaLisäkuva teoksestaLisäkuva teoksesta