MEDIA VITA IN MORTE SUMUS, 2000
Loading…

Jokke Saharinen: MEDIA VITA IN MORTE SUMUS, 2000

Valmistumisvuosi: 2000
Tekniikka: taide-esine, kuvanveisto
Koko: 105 x 80 x 37 cm (suljettuna)
Editio: uniikki
Tämä on toistaiseksi viimeisin/viimeinen Wunderkammer-kauteni (1996-2000) "taide-esine".

Teos kuvaa elämän haurautta ja hetkellisyyttä.

Teos sai innoituksensa katolisesta kirkko- ja alttaritaiteesta, mutta erityisesti sivualttareiden pyhimyksiä kuvaavista kolmiulotteisista kuvaelmista, jotka ovat hyvin värikkäitä, valaistuja ja dramaattisia.

Teoksen sisälle on piilotettu valolaite niin, että se valaisee ainoastaan teoksen ytimessä olevat taiteilijan kasvot . Lisäksi teoksen sisäpinta on käsitelty valoa heijastamattomaksi.

Teoksessa on kaksi osaa: jalusta ja yläkoppa. Teoksen siipiovet voi myös sulkea, jolloin se on helpompi säilyttää. Sulkia on vain ovien sisäpinnoissa. Teoksessa on myös kantokahvat käsittelyn helpottamiseksi.

"Näyttelyn ainoa veistos on Saharisen Media vita in morte sumus. Moni varmaan muistaa Saharisen matka-arkut Joensuun taideyhdistyksen näyttelystä Galleria Justissa.

- Veistos on osa isompaa sarjaa, jonka muut osat ovat parhaillaan esillä muualla. Pyrin käsittelemään aika lopullisia aiheita estetisoiden, selvittää Saharinen. Hän hyväksyy senkin, jos joku kutsuu hänen töitään esinekoosteiksi. Itse hän ajattelee niitä kuitenkin nimenomaan veistoksina."

Kimmo Lilja: Turun Sanomat 31.08.2001

Valokuvat on ottanut Kari Hyttinen.

2001: "Asemaryhmä", Vanhan raatihuoneen galleria, Turku / "Pax Animi, Nykyrauhaa-taidenäyttely", Rauhan entinen mielisairaala, Joutseno

Lisäkuvat teoksesta

Lisäkuva teoksesta