Maiju Ahlgrén

Perustiedot

s. 1965, Helsinki
Tekstiilitaiteilija, Yhteisötaiteilija, Ympäristötaiteilija
Asuinpaikka: Espoo

Yhteystiedot

Oma esittely

Rakkaus väriin ja sen vaikuttavuuteen meihin ihmisiin, on tuotantoni läpikantavia voima. Teen parhaani myös, että teokseni ovat saavutettavia, usein heillekin, jotka eivät gallerioissa viihdy.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Nytkäys, yhteisnäyttely, osallistava installaatio, Lappeenrannan taidemuseo, kevät 2020

Kulkuja ja seikkoja-teoksen julkistus, Sibelius Akatemia/Musiikkitalo
29.1.2019

 

Bio

Yhteisö- ja tekstiilitaiteilija Maiju Ahlgrén (s. 1965) tekee teoksia kohdistetusti jollekin ihmisryhmälle tiettyyn tilaan tai tilanteeseen. Hänen työskentelyssään on tärkeää muun muassa kantaaottavuus, ajankohtaisuus ja osallistavuus.

Ahlgrén on tehnyt mittavalla urallaan useita yhteisö-, ympäristö- ja tilannesidonnaisia teoksia ja osallistunut merkittäviin näyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on lanseerannut oman tuotemerkin Kisskiss-taidesukkis vuonna 1997 ja perustanut oman yrityksen Studio Form and Emotion vuonna 1998.

Tilaustöitä ovat olleet muun muassa seinäteos Sibelius-Akatemian Musiikkitalon tiloihin Valtion taiteteostoimikunnan tilaamana, tekstiiliteokset Kontulan vanhustenkeskukseen Helsingin taidemuseon HAMin tilaamana, kirkkotekstiilit Pitäjänmäen kirkkoon ja Kilon toimitilaan sekä Liplaputus -ympäristö- ja yhteisötaidehanke Espoon modernin taiteen museo EMMAlle.

Ahlgrénin teoksia on Valtion taidekokoelmassa, Helsingin taidemuseon HAMin kokoelmassa sekä Suomen Käsityömuseon kokoelmassa. Ahlgén sai Teollisuustaiteen liiton Ornamon jakaman Vuoden tekstiilitaiteilija -palkinnon vuonna 2013.