Kulkuja ja seikkoja, 2018
Loading…

Maiju Ahlgrén: Kulkuja ja seikkoja, 2018

Valmistumisvuosi: 2018
Tekniikka: Värjäys, sidonta
Koko: 6m x 2m x 12 cm
Avainsanat: Maiju Ahlgrén, seinäteos, tilaustyö, Kulkuja ja seikkoja, 2018
Teokseni Kulkuja ja seikkoja julkistettiin tiistaina 29.1.2019 Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tiloissa Musiikkitalossa. Teoksen tilaaja on Valtion taideteostoimikunta.

Tekstiiliteoksessa on kyse villaryijyn uudelleen tulkinnasta. Teos muodostuu 20 värikkäästä villatupsuryppäästä, jotka on kiinnitetty suoraan neuvottelu- ja harjoittelukäytössä olevan tilan seinälle. Materiaalina teoksessa on käytetty suomalaista 100 % villalankaa ja pohjamateriaalina teollista huopalevyä. Teosta varten on värjätty oma värimallisto. Kolmiulotteiset väriryppäät sijoittuvat vapaasti seinälle.

Kulkuja ja seikkoja –teoksen lähtökohdaksi muodostui ajatus tilanteesta, jossa on syntymässä jotakin uutta. Heitetään ilmaan ajatuksia, toiveita, pelkoja tai muita huomioon otettavia seikkoja. Pikku hiljaa ajatukset alkavat jäsentyä. Kuljetaan yhdessä kohti uutta. Tuo uusi voisi olla esimerkiksi musiikillinen tulkinta tai neuvottelun tulos. Kulkuja voi viitata vaikka ajatuksen tai konkreettisesti sävellyksen kulkuun. Villatupsujen viimeistelemätön ja vallaton olemus, kuten ryppäästä erottuva yksittäinen roikkuva langanpätkä, kertoo omalla tavallaan keskeneräisyydestä ja meneillään olevasta prosessista. Pehmeät ja värikkäät materiaalit sekä tukevat tilan akustiikkaa että luovat lämpöä ja positiivista tunnelmaa ympärilleen.

”Haluaisin teoksellani tuoda rohkaisua, malttia, lohdutusta, iloa ja kauneutta uuden luomisen tilaan.”

Lisäkuvat teoksesta

Lisäkuva teoksestaLisäkuva teoksestaLisäkuva teoksesta