Color Mobile, 2010
Loading…

Maiju Ahlgrén: Color Mobile, 2010

Valmistumisvuosi: 2010
Tekniikka: Lempiväri-kartoitus, värjäys, kirjonta
Koko: 320 kpl
Avainsanat: Maiju Ahlgrén, Color Mobile, yhteisötaideteos, tilaustyö, Kontulan vanhustenkeskus, 2010
Teos on tehty Kontulan vanhustenkeskuksen asukkaiden ja työntekijöiden käyttöön tilauksesta.

Teos kutsuu henkilökunnan jäseniä osallistumaan oman työympäristönsä muokkaamiseen. Teos muodostuu työesiliinoista, jotka toteutin työntekijöiden valitsemissa lempiväreissä. Teoksen tarkoitus on olla arkeen nivoutuva, iloa ja elämyksiä tuottava kokonaisuus. Henkilökunta muodostaa eräänlaisen värimobilen työvaatteellaan. Esiliinan taskuun digikirjoin aforismin, jonka esiliinan kantaja valitsi itse. Valitsemalla oman lempivärinsä ja aforismin kertoo muille jotakin itsestään. Värin tehtävänä on myös auttaa dementoituneita asukkaita tunnistamaan hoitajia.

On mielenkiintoista, että dementoivia sairauksia sairastavilla säilyy värien hahmottamisen kyky. Samoin säilyy kuulemma kyky lukea, vaikkakaan luetun ymmärtämisestä ei ole varmuutta. Olen ymmärtänyt, että dementoituneilla ihmisillä on nk. “kirkkaita hetkiä”, jolloin he saattavat hetkellisesti palata tähän hetkeen. Toivoisin, että sellaisina hetkinä heillä olisi jotakin mieleenpainuvaa ja ilahduttavaa ympäristössään.

Teos koostuu yhteensä 320 esiliinasta. Jokaisella työntekijällä on kaksi esiliinaa eli essuja on yhteensä 160 eri väristä.

Teoksen tilasi Helsingin taidemuseo ja se julkistettiin 5.5.2010 Kontulassa, Helsingissä.

Lisäkuvat teoksesta

Lisäkuva teoksestaLisäkuva teoksesta